Paibunn

 1. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor, eller bruk en matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren). Kjør sammen noen sekunder til at smøret er smuldret inn i melet.
 2. Pisk sammen ett egg, og ha det i melblandingen. Kjør foodprosessoren/matmøllen i ca 15 sekunder, til deigen begynner å samle seg.
 3. Ha deigen på et underlag og jobb litt sammen med hendene. Hvis den smuldrer veldig, tilsetter du litt vann. Start med en spiseskje, og prøv deg frem.
 4. Ha mel på underlaget, og kjevle deigen ut til en flat sirkel. Kle en paiform med deigen, slik at den stikker opp langs kanten. Bruk en kniv til å fjerne det overflødige.
 5. Prikk paibunnen med en gaffel, dekk den til og sett den kjølig i en time eller lengre.

Bringebærfyll

 1. Ha 400 gram bær i en kasserolle, og sett resterende bær til side.
 2. Ha i mestparten av sukkeret, frøene fra vaniljestangen og sitronsaft fra en halv sitron. Kok opp.
 3. Bland resten av sukkeret med potetmel. Has sammen med resten, og la koke til du begynner å se at den tykner noe. Rør i bringebærene underveis.
 4. Fordel bringebærfyllet som et lag over den ferdigavkjølte paibunnen. Dekk til med resten av bringebærene.

Pailokk (valgfritt)

 1. Benytt samme fremgangsmåte som for paibunnen, frem til steg 4.
 2. Ha mel på underlaget, og kjevle deigen ut til en flat sirkel. Legg en tallerken som  er på størrelsen med paiformen eller større, og skjær ut en sirkel rundt tallerkenen.
 3. Del tallerkenen inn i 8-10 strimler, hver ca 2 cm brede.
 4. Legg første deigstrimle horisontalt i paiformen, deretter neste vertikalt. La det være ca 2 cm mellomrom mellom hver strimle i begge retninger. Fortsett slik til du har dekket formen, og flett de gjerne i hverandre. Selv var jeg ikke så alt for nøye med flettingen, så det ble litt sporadisk.
 5. Pensle pailokket med litt sammenvispet egg, og strø over perlesukker før du setter det i stekeovnen.

 

Steking og servering

Stek bringebærpaien på 200 grader, vanlig over- og undervarme, i forvarmet ovn. Steketiden er beregnet til 35-40 grader, til den begynner å bli gyllen. Avkjøles noe før servering, men server den gjerne lun. Bringebærpaien smak fantastisk godt sammen med vaniljeis.

Lun bringebærpai med vaniljeis
Lun bringebærpai med vaniljeis
Bringebærpai med vaniljeis
Bringebærpai med vaniljeis

Håper det faller i smak!