
Det begynner å bli en stund siden jeg publiserte en ny brødoppskrift. Det skyldes ikke at jeg ikke baker brød lengre, faktisk så går det nesten ikke en eneste uke uten at jeg baker brød. Ferske tradisjonelle grovbrød er noe av det beste jeg vet, og jeg varierer ofte ulike typer frø og korn fra gang til gang. Det er jo også litt stas å kunne servere hjemmelagede brød når man får besøk.
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på brød med linfrø, solsikke og havregryn. På mange måter en veldig tradisjonell brødoppskrift, men resultatet ble utrolig saftig og godt. Litt av hemmeligheten bak er tilstrekkelig bløtlegging, lang eltetid og en porsjon med tålmodighet.
Om du ikke er så glad i hele frø og korn i brødene så har jeg også et par andre brødoppskrifter her på bloggen som kan være til inspirasjon:
Grovbrød med rug
Nivå: MiddelsDette er en oppskrift på saftige og gode grovbrød uten både frø og hele korn. Nydelige brød som passer for hele familien.
Grovbrød med havrekli
Lages på 210 minutterNivå: Enkel
Håper du ble inspirert til å bake brød denne søndagen du også. Lykke til!
Bakte brød i helgen med supert resultat.
Fikk ny kjøkkenmaskin til jul (Ankarsrum) Dette brødet med solkikkekjerner og linfrø + mer er det beste brødet jeg har laget. Ikke ante jeg at det å bløtlegge kjerner og det å bruke lang tid på å arbeide med deigen skulle være så viktig. Gleder meg allerede til neste baking.
Utrolig fin tilbakemelding å få på denne oppskriften 🙂 Håper også neste batch blir like vellykket!
Enig med Liv! Alltid hatet å bake brød, for synes alltid de har blitt smulete og tørre så fort at de går i søpla etter en dag.
Denne bakemetoden med bløtlegging var jo revolusjonerende for meg 😁
Så saftige og holder seg myke og gode selv etter flere dager på benken!
Så utrolig gøy ☺ Nå er jeg bitt av brødbakebasillen. Lærer så mye av denne bloggen, takk!
Så utrolig gøy at dette brødet har falt i smak hos så mange. Jeg kjenner meg veldig igjen, og var selv ikke glad i å bake brød når resultatet uteble. Håper du finner flere inspirerende brødoppskrifter på bloggen fremover, og at jeg kan fortsette å spre kjøkkenglede 🙂
Forresten, jeg fant ikke Fibramel på butikken, men Regal hvetemel med fullkorn. Er det noe av det samme? Funket fint, men ønsker jo gjerne at brødet skal bli grovt nok ☺
Blir nok ikke helt det samme. Mens Fibra fullkornsmel er 100% grovt mel, som er ekstra finmalt, så er Regal hvetemel med fullkorn 55% grovt. Så brødene ble nok litt finere, men fortsatt en del grovt i tillegg til en del hele frø og kjerner da 🙂 Du kunne også brukt fin sammalt hvetemel istedenfor, men det er ikke like finmalt som fibra og sjansen for at de smuler blir litt større.
Takk for flott oppskrift:) Det ble store brød. Sååå saftige og gode! :))
Takk for tilbakemelding, det setter jeg veldig pris på å høre 😀
Dette ble utrolig saftige og luftige store brød! Så store at man nesten kan dele de i 4 brød, eller evt lage noen rundstykker ut av deler av deigen (?).😉
PS! Du har generelt veldig detaljerte oppskrifter som er enkle å følge, og som gjør at man nesten uansett får et godt resultat👌
Hehe, så bra 🙂 Jeg har brukt brødformer som er 2 liter ser jeg, kan sikkert forklare hvorfor de ble så store.
Hyggelig å høre, jeg forsøker å være detaljert når jeg skriver oppskriftene, slik at jeg sikrer at leseren får samme resultater som meg 🙂