Brødblings med hamburgerrygg, brie og druer

Blings med hamburgerrygg, brie og druer

Jeg må rett og slett bli flinkere til å smøre meg en brødblings med variert og godt pålegg på. Ikke det at jeg ikke spiser brød, men som regel så hiver jeg på noen skiver ost eller skinke på brødskiven og er fornøyd med det, og tenker ikke på hvor utrolig lite som skal til for å øke matgleden betraktelig. Og du må gjerne kalle det brødskive med pålegg om du vil(for det er jo det det er), men jeg synes blings høres mye mer fristende ut og er liksom gjort litt ekstra stas på den tradisjonelle brødskiven.

Brødblings var akkurat det jeg laget meg forrige helg. På kjøkkenbenken hadde jeg nystekt grytebrød av rug og hvete, som du for øvrig må forsøke å lage hvis du ikke allerede har testet det. Fantastisk godt, saftig på innsiden samtidig som det får en knasende sprø skorpe! Ut av kjøleskapet bar det med smør, et lite stykke brie, hamburgerrygg, druer og salat, og vipps så hadde jeg laget meg en deilig skive til lunsj. Slike blingser passer også ypperlig i matpakken, til frokost eller kveldsmat. Om dette er en oppskrift kan nok diskuteres, men jeg håper i hvert fall at dette kan inspirere til å gjøre litt mer ut av brødmåltidet.

Brødblings med hamburgerrygg, brie og druer

Brødblings med hamburgerrygg, brie og druer

Ingredienser

  • 2 brødskiver
  • Smør
  • Ruccola
  • 4 skiver hamburgerrygg
  • 3 skiver brie
  • 6-8 røde druer
  • Alfaspirer

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær opp et par brødskiver, og hiv de gjerne et par minutter i brødristeren eller ved varmluft i stekeovnen. Jeg liker brødet best når det har fått en gyllen skorpe på utsiden, men fortsatt er mykt på innsiden.
Steg 2
Bre et lite lag med smør utover skivene.
Steg 3
Legg på ruccola, skiver av brie, hamburgerrygg, druer oppskåret i to og spirer. Nyt nysmurte brødblings med god samvittighet, gjerne med et glass ferskpresset juice ved siden av. Velbekomme!