Broken lasagne

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Broken lasagne

Har du noen gang hatt lyst på lasagne, men synes det er alt for mye arbeid. Både å lage de ulike sausene, og steketiden? Da kan broken lasagne være midt i blinken.

Broken lasagne er kjappisvarianten av den tradisjonelle lasagnen du kjenner. Her kutter du ned på koketiden, dropper ostesausen og forhåndskoker lasagneplatene noen få minutter for å spare tide. Dette blir jo ikke helt som en ordinær lasagne, men til gjengjeld så kan denne middagen lages på 20-30 minutter.

Siden jeg i denne oppskriften setter gryten/pannen rett i stekeovnen, er det viktig at du bruker et kokekar som tåler varme. Panner og gryter med plasthåndtak egner seg med andre ord ikke til dette. Har du ikke et slikt kokekar kan du også ha gryten over i en ildfastform, men du må beregne noen ekstra minutter i ovnen siden ildfastformen trenger litt tid på å bli varm i ovnen.

Skal du slå til med en skikkelig hjemmelaget lasagne, kan jeg anbefale deg å sjekke ut oppskriften på Det glade kjøkkens oppskrift på lasagne eller en klassisk lasagne. Skal du lage til kresne barn, har jeg også en barnevennlig lasagne.

Håper du ble inspirert!

Dekonstruert lasagne

Broken lasagne

4 fra 13 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • Olivenolje, til steking

  • 1 stor 1 gul løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 2 bokser 2 hermetiske tomater (á 400 gram)

  • 1 ss 1 rødvinseddik

  • 1/2 ss 1/2 tørket oregano

  • 1 ts 1 tørket timian

  • 1 ts 1 tørket chili

  • 1 ts 1 sukker

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 9 stk 9 lasagneplater

  • 200 gram 200 mozzarella

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Kok opp lettsaltet vann i en kjele.
  • Brun kjøttdeigen kjapt i en klunk olje i en gryte eller stor stekepanne. Mens kjøttet steker skreller og finhakker du både løken, hvitløksfeddene og gulrøttene. Ha grønnsakene sammen med kjøttet idet det begynner å bli ferdigstekt, og surr videre noen minutter.
  • Bryt opp lasagneplatene 3-4 biter, slik at du har de klare, og sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Lag en liten grop i midten av gryten. Ha i bittelitt mer olje, og la tomatpureen frese noen sekunder mot bunnen av gryten. Dette gjør du for å fjerne litt av råsmaken som sitter i pureen. Ha i hermetiske tomater, rødvinseddik, oregano, timian, chili og sukker. La gryten koke noen minutter mens du koker lasagneplatene.
  • Ha lasagneplatene over i det kokende vannet, og la de koke i 3-4 minutter. Ha platene over i et dørslag.
  • Smak til kjøttsausen med salt og pepper. Er den veldig tykk kan du spe på med litt vann. Legg lasagneplatene i sausen og bland forsiktig sammen. Topp gryten med revet mozzarella.
  • Sett på grillfunksjonen på stekeovnen, og sett gryten midt i ovnen. La den gryten stå i ovnen i 3-5 minutter, til osten har smeltet.
  • Ta gryten forsiktig ut av ovnen (husk at håndtakene er varme), og strø over frisk basilikum. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Grete valvik

    Er intresert i oppskrifter osv

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*