Brokkolisalat med bacon og gresskarkjerner

Brokkolisalat med bacon og gresskarkjerner

Har du planer om å grille i sommer? Det har jeg, gjett om jeg har. Grilling på balkongen, i parken, på stranda, you name it!

Dette betyr at du utover sommeren kommer til å få mye inspirasjon til grillmaten, så her er det bare å følge med på bloggen! Sjekk gjerne ut noe av det andre grilltilbehøret jeg allerede har lagt ut på bloggen, her kan du finne mye godt.

Først ut er årets variant av brokkolisalaten, denne gangen med bacon og gresskarkjerner. Et lettvint og godt middagstilbehør, som passer både til grillmat, men også stekt kjøtt og fisk. Jeg kan tenke meg at granateple også hadde vært veldig godt i denne salaten, men har jo allerede en annen brokkolisalat med granateple.

Andre tips til grilltilbehør fra bloggen:

Håper denne oppskriften brokkolisalat faller i smak!

Brokkolisalat med bacon og gresskarkjerner

Brokkolisalat med bacon og gresskarkjerner

Ingredienser

  • Brokkolisalat
  • 100 gram bacon
  • 1 brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 2 ss gresskarkjerner
  • Persille
  • Dressing
  • 1 dl lettrømme
  • 1/2 dl yoghurt naturell
  • 1/2 - 1 ss eplecidereddik
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

Steg 1
Lag gjerne dressingen først. Den lager du ved å blande rømme, yoghurt, eplesidereddik (smak deg frem) og honning i en liten skål.
Steg 2
Skyll brokkolien og del den opp i små buketter. Vær ikke redd for å ta vare på stengelen. Den er rik på smak og kan bli til en nydelig brokkolisuppe. Rens rødløken og kutt den i smått. Hakk litt fersk persille.
Steg 3
Del bacon opp i terninger eller mindre biter. Stekes i litt olje i en varm panne til det er sprøtt.
Steg 4
Ha dressingen sammen med oppskåret rødløk, brokkoli og persille i en bolle.
Steg 5
Bland inn stekt bacon og gresskarkjerner rett før servering. Dryss gjerne over litt helt avslutningsvis.