Brokkolisalat med eple og bacon

Lages på: 25 minutter
Brokkolisalat med eple og bacon

Er du en av de som bare må ha brokkolisalat til grillmaten? Her kommer oppskriften på brokkolisalat med eple og bacon. Og sammen med litt rosiner i salaten (ja du leste riktig), så ble dette en nydelig salat.

Er du ikke så glad i rå brokkoli er et godt tips å blansjere brokkolibukettene først. Det vil si ha de i kokende vann i 15-20 sekunder, før de så raskt avkjøles. Ha de over på et rent kjøkkenhåndkle, eller i et dørslag, slik at de får tørket. Du kan også kjapt steke de kjapt i litt olje i en panne. Jeg brukte den helt rå i denne oppskriften, men vet flere ikke er så glad i det.

Når det kommer til baconet så brukte jeg en variant ferdig oppskåret i terninger. Det finnes helt klart bedre kvalitetsbacon, men veldig lettvint å slippe å kutte opp baconet selv.

Det er jo ikke første gangen jeg har publisert en oppskriften på brokkoli her på bloggen. Tidligere har jeg også publisert en oppskrift på brokkolisalat med granateple og en brokkolisalat med bacon og gresskarkjerner. Kanskje denne er favoritten min så langt. Leter du også etter et helt annet tilbehør, kan jeg anbefale denne oppskriften på potetsalat med oljedressing.

Håper du ble inspirert!

Brokkolisalat med eple og bacon

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Brokkolisalat
  • 1 stk brokkoli

  • 3 stk vårløk

  • 1 stk eple

  • 1 håndfull frisk bladpersille

  • 1 neve rosiner

  • 100 gram bacon

  • Dressing
  • 1,5 dl lettrømme

  • 2 ss eplecidereddik

  • 1 ss honning

  • salt

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en skål. Smak det frem til riktig mengde salt, men beregn rundt 1/4 – 1/2 ts.
  • Kutt brokkolien opp i små buketter. Skjær skiver av vårløken, fjerne kjernehuset fra eplet og del det opp i terninger. Finsnitt bladpersillen. Ha ingrediensene over i en bolle, og bland inn dressingen.
  • Stek baconet i litt olje eller smør i en varm panne. Bruk høy varme, og stek til det får godt med farge, og blir sprøtt-
  • Bland inn bacon og rosiner i brokkolisalaten, og sett den kjølig frem til servering. Hold gjerne litt igjen på baconet og rosinene, og dryss over rett før servering. Det ser ekstra delikat ut.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*