Brokkolisuppe med spinat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Brokkolisuppe

Nyt en sunn og god brokkolisuppe i høst eller vinter. Server suppen som forrett, eller som en lettvint hovedrett med grovt brød med smør ved siden av. Brokkolisuppen er vegansk, men vær obs på at enkelte grønnsaksbuljonger kan inneholde spor av egg og fisk. Ønsker du litt mer mat i suppen kan du ha i noen kokte egg, slik du kanskje pleier å gjøre med tomatsuppe.

Ikke kast stilken på brokkolien! Dette er faktisk noe av det beste på brokkolien, og er perfekt eksempelvis i supper.

Andre suppeoppskrifter fra bloggen som du kanskje også vil like:

Brokkolisuppe

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Brokkolisuppe
  • 1 stk 1 brokkoli

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 ss 1 finhakket ingefær

  • 6 dl 6 utblandet grønnsaksbuljong

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 200 gram 200 spinat

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Olje til steking

  • Til servering
  • Brød

  • Créme fraîche

Fremgangsmåte

  • Kutt opp løk, hvitløk, chili og ingefær i smått. Surres så i litt olivenolje i en gryte, til løken begynner å bli blank og myk. I mellomtiden skjærer du brokkolien opp i mindre buketter. Bruk gjerne også stilken, det er her noe av den beste smaken sitter.
  • Ha grønnsaksbuljong og brokkolien i gryten, og la det hele koke til at brokkolien er mør tvers gjennom.
  • Tilsett så kokosmelk og spinat, og kjør suppen sammen med en stavmikser eller blender til du har en helt fin og klumpefri suppe.
  • Kok opp suppen, skvis over litt lime, og smak til med salt og pepper.
  • Server brokkolisuppen med grovt brød ved siden av og en skje crème fraîche om du ønsker. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*