Brownie i appelsin – sjokoladekake på bålet

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Sjokoladekake i appelsin

Appelsin og sjokolade er som kjent en god kombinasjon. Forrige helg hadde jeg noen appelsiner fra påsken liggende, så hvorfor ikke kombinere dette med en brownie eller sjokoladekake. Kakerøren fylte jeg opp i uthulte appelsiner, som jeg så dekket med folie og grillet på bålet. Resultatet ble en saftig brownie med en deilig smak av appelsin.

Skal du på tur så kan du jo lage brownierøren på forhånd og ta med ferdig uthulte appelsiner, så blir det ekstra stas å lage bål.

Utgangspunktet for denne oppskriften er denne brownien med appelsin, men hvor jeg har redusert oppskriften en del. Håper den faller i smak!

Brownies på bål
Banner - Mat du blir glad av

Brownie i appelsin

0 fra 0 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Porsjoner

2

brownies
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

Lag sjokoladekake på bålet. Appelsin og sjokolade er som kjent en nydelig kombinasjon, og ved å steke kaken i appelsin får du frem en ekstra god appelsinsmak.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 store appelsiner

  • 75 gram 75 smør

  • 75 gram 75 kokesjokolade

  • 1/2 dl 1/2 sukker

  • 1/2 dl 1/2 brun farin

  • 1 stk 1 egg

  • 1 dl 1 hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1 klype 1 salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader, eller fyr opp bålet.
  • Smelt smøret i en kasserolle på lav varme og skru av varmen.
  • Vask appelsinene og skjær av toppen. Bruk en skje til å grave ut innholdet. Ha det gjerne i en bolle og bruk det i en smoothie eller lignende.
  • Hakk sjokoladen opp i smått og sett den til side. Jeg brukte en blanding av mørk sjokolade og dronningsjokolade. Mål opp sukker og brun farin i en liten skål, og hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en annen.
  • Når smøret er smeltet setter du det til side og har i sjokoladen. Rør til sjokoladeblandingen er helt uten klumper. Tilsett sukkeret, før du så rører inn eggene. Ha i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang, til du har en jevn konsistens. Sikt over melblandingen og vend det inn i røren.
  • Steking. Hell kakerøren over i de hule appelsinene. Kakerøren bør ikke gå fylle mer enn halvparten av appelsinene, da den vil heve mye i ovnen. Dekk appelsinene med aluminiumsfolie og legg de på bålet, eller stek de i stekeovnen på 25-30 minutter (uten folie). Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, eller varmen på bålet. Sjekk med en fyrstikk eller grillpinne når steketiden nærmer seg ferdig. Siden dette er en brownie så synes jeg det bare er fint om det henger igjen litt røre på pinnen. Server appelsinkakene mens de enda er lune.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*