Brownies med oreokrem

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Brownies med oreokrem

I morgen er det farsdag, så hva passer ikke bedre enn å lage en brownies toppet med deilig krem av blant annet hvit sjokolade og oreokjeks? Det sier seg selv at dette er en kake som fort kan bli din favoritt og som sitter som et skudd fra første kakestykke. Inspirasjonen til kaken fikk jeg etter å ha sett en lignende oppskrift på Godt.no

Du greier neppe å spise så mange stykker av kaken, men den egner seg godt til nedfrysing. Kjekt å ha i fryseren når du plutselig får uventet kaffebesøk.

PS! Jeg glemte kaken noen minutter for lenge i ovnen og den ble derfor litt for mye stekt enn jeg hadde ønsket. Ideelt sett er den litt mer “rå” enn det bildet under viser, men smaken er uansett fantastisk. 

Noen andre kaketips til farsdagen:

Del brownien opp i små firkanter, og server den slik den er eller med en hjemmelaget bringebærcoulis hvis du ønsker noe litt syrlig mot den søte kaken.

Håper denne oppskriften på brownies med oreokrem faller i smak!

Brownies med oreokrem

0 fra 0 vurderinger
Type rett: KakeNivå: Enkel
Mengde

1

langpanne
Tilberedning

25

minutter
Steketid

35

minutter
Avkjøling

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Brownies
  • 200 gram 200 mørk sjokolade

  • 250 gram 250 smør

  • 5 stk 5 egg

  • 300 gram 300 sukker

  • 3 dl 3 hvetemel

  • 4 ss 4 kakao

  • 2 ts 2 bakepulver

  • Oreokrem
  • 200 gram 200 hvit sjokolade

  • 2 plater 2 gelatin

  • 400 gram 400 kremost naturell

  • 3 dl 3 kremfløte

  • 100 gram 100 sukker

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 1/4 stk 1/4 sitron

  • 100 gram 100 oreokjeks

  • Serveringstips
  • Bringebærcoulis

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 170 grader vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne på cirka 20 x 30 cm med bakepapir.
  • Grovhakk sjokoladen, og smelt smøret på lav varme i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og ha i sjokoladen. La den smelte i det varme smøret mens du rører i blandingen.
  • Visp sammen egg og sukker kjapt sammen med en visp i en bolle. Ha i sjokoladeblandingen mens du rører kontinuerlig. Sikt i mel, kakao og bakepulver, og rør til røren er glatt og uten klumper.
  • Hell røren over i formen og stek brownien midt i ovnen i ca 35-40 minutter. Den skal fortsatt være litt rå i midten. Avkjøl kaken helt før du setter i gang med ostekremen.
  • Ta kaken ut av formen. Renskjær kantene av kaken om nødvendig. Kle formen med et nytt bakepapir og legg brownien tilbake i formen med stekeskorpen ned.
  • Grovhakk den hvite sjokoladen, og smelt den så i et vannbad på lav varme. Bruker du for høy varme, eller at sjokoladen kommer i kontakt med vann, så vil sjokoladen klumpe seg og bli ødelagt.
  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, del hver oreokjeks i 4-6 biter. Bland kremost, fløte, vaniljesukker, sukker og saften av en kvart sitron i en bolle, og visp sammen til du har en tykk og myk krem. Bland gjerne inn litt zest fra sitronen (det aller ytterste på skallet).
  • Skvis vannet ut av gelatinen, og rør den ut i 1-2 ss varmt vann. Rør så gelatinen inn i ostekremen før du til slutt vender inn den smeltede sjokoladen og oreokjeksene. Fordel kremen jevnt over brownien og la den stå i kjøleskapet natten over.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*