Slik lager du brownies med rødbeter

  1. Kok rødbetene møre i en kasserolle vann. For små rødbeter kan du beregne ca 45 minutter koketid. Når dadlene er ferdigkokte skreller du de og bruker en stavmikser til å lage en jevn puré.
  2. Del dadlene i to og fjern steinen som ligger midt inni. Bruk en matmølle (eller stavmikser) til å lage en fin puré av dadlene. Det kan være en idé å legge dadlene i vann en liten halvtime før du går i gang for å tilføre fuktighet til dadlene.
  3. Sjokoladen smeltes sammen med smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av platen og rør daddelpuréen ut i sjokoladeblandingen.
  4. Pisk egg og sukker luftig sammen ved hjelp av en visp. Da tenker jeg ikke på eggedosis men et lite minutt for hånd holder lenge. Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen og rødbetpuréen.
  5. Sikt i mel, bakepulver, kakao og salt, og vend det hele forsiktig sammen ved hjelp av en slikkepott.
  6. Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne, ca 25 x 25 cm
  7. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.

 

Andre bidrag i matbloggutfordringen

Sjekk noen av de andre flotte oppskriftene som har kommet inn i matbloggutforddringen: