• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. september 2016

Brownies med rødbeter og dadler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Brownies med rødbeter

I dag har jeg laget noe jeg aldri har forsøkt før, nemlig brownies med rødbeter og dadler. Det er flere grunner til at akkurat rødbeter står på ingredienslisten i denne brownien. Ikke bare gjør rødbeter at kaken både blir utrolig saftig, tilfører en dyp rødfarge og gir en fin aroma. I tillegg så har jeg blitt med på månedens matbloggutfordring. Mia, som står bak bloggen Green Bonanza, har nemlig startet en matutfordring for oss matbloggere. Utfordringen går ut på at hver måned blir det valgt et tema som vi matbloggere skal la oss inspirere av, og denne måneden er det akkurat rødbeter som er temaet. Lengre ned på siden har jeg lenket til noen av de andre flotte bidragene i konkurransen.

Dadlene tilfører sødme og er dessuten med på å gjøre brownien seige. Om du ønsker kan du fint erstatte dadlene med ca 80 gram med vanlig sukker.

Jeg må ærlig innrømme at rødbeter har jeg ikke så mye erfaring med, bortsett fra å ha på leverpostei på brødskiven. Men til fross for det så ble jeg svært fornøyd med sluttresultatet.

Brownies med rødbeter og dadler

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. september 2016
  • 1 form
  • 1 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Brownies med rødbeter
Ingredienser
  • 3 egg
  • 100 gram sukker
  • 120 gram dadler
  • 200 gram rødbeter
  • 100 gram smør
  • 6 ss kakao
  • 200 gram kokesjokolade
  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 klyper havsalt
Slik gjør du det
Steg 1
Kok rødbetene møre i en kasserolle vann. For små rødbeter kan du beregne ca 45 minutter koketid. Når dadlene er ferdigkokte skreller du de og bruker en stavmikser til å lage en jevn puré.
Steg 2
Del dadlene i to og fjern steinen som ligger midt inni. Bruk en matmølle (eller stavmikser) til å lage en fin puré av dadlene. Det kan være en idé å legge dadlene i vann en liten halvtime før du går i gang for å tilføre fuktighet til dadlene.
Steg 3
Sjokoladen smeltes sammen med smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av platen og rør daddelpuréen ut i sjokoladeblandingen.
Steg 4
Pisk egg og sukker luftig sammen ved hjelp av en visp. Da tenker jeg ikke på eggedosis men et lite minutt for hånd holder lenge. Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen og rødbetpuréen.
Steg 5
Sikt i mel, bakepulver, kakao og salt, og vend det hele forsiktig sammen ved hjelp av en slikkepott.
Steg 6
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne, ca 25 x 25 cm
Steg 7
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.

 

Andre bidrag i matbloggutfordringen

Sjekk noen av de andre flotte oppskriftene som har kommet inn i matbloggutforddringen:

  • Kvardagsmat har laget Kvit pizza med beter
  • My Nordic Kitchen  har laget Beet & berry bowl
  • Et kjøkken i Istanbul har laget Krydrete rødbeter og kikert med harrisayoghurt
  • Idefull har laget Rødmende betefruer
  • Mias mat har laget Ovnsbakt rødbethummus
  • Spiselandslaget har laget en Fløyelsmyk rødbetsuppe med kjøttboller, karve og dill
  • The Norwegian Hausfrau har laget Beetroot & Cheese filling for Pasta
  • Entusiastisk mat har laget Pizza med beter og chevre
  • Godt og sunt gikk for en Sjokoladekake med karameliserte rødbeter
  • Kjøkkenmagi tryllet fra sin side frem en Rødbete muffins
  • Green Bonanza har laget disse fristende Røtbeteburgerne

Stikkord

  • oppskriftsutfordringen

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizzapai – Pizza med en liten twist
Viltgryte med kantarell og sjampinjong

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales