Brownies med rødbeter og dadler

Brownies med rødbeter

I dag har jeg laget noe jeg aldri har forsøkt før, nemlig brownies med rødbeter og dadler. Det er flere grunner til at akkurat rødbeter står på ingredienslisten i denne brownien. Ikke bare gjør rødbeter at kaken både blir utrolig saftig, tilfører en dyp rødfarge og gir en fin aroma. I tillegg så har jeg blitt med på månedens matbloggutfordring. Mia, som står bak bloggen Green Bonanza, har nemlig startet en matutfordring for oss matbloggere. Utfordringen går ut på at hver måned blir det valgt et tema som vi matbloggere skal la oss inspirere av, og denne måneden er det akkurat rødbeter som er temaet. Lengre ned på siden har jeg lenket til noen av de andre flotte bidragene i konkurransen.

Dadlene tilfører sødme og er dessuten med på å gjøre brownien seige. Om du ønsker kan du fint erstatte dadlene med ca 80 gram med vanlig sukker.

Jeg må ærlig innrømme at rødbeter har jeg ikke så mye erfaring med, bortsett fra å ha på leverpostei på brødskiven. Men til fross for det så ble jeg svært fornøyd med sluttresultatet.

Brownies med rødbeter og dadler

  • 13. september 2016
  • 1 form
  • 1 hr 30 min
  • Skriv ut
Brownies med rødbeter

Ingredienser

  • 3 egg
  • 100 gram sukker
  • 120 gram dadler
  • 200 gram rødbeter
  • 100 gram smør
  • 6 ss kakao
  • 200 gram kokesjokolade
  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 klyper havsalt

Fremgangsmåte

Steg 1
Kok rødbetene møre i en kasserolle vann. For små rødbeter kan du beregne ca 45 minutter koketid. Når dadlene er ferdigkokte skreller du de og bruker en stavmikser til å lage en jevn puré.
Steg 2
Del dadlene i to og fjern steinen som ligger midt inni. Bruk en matmølle (eller stavmikser) til å lage en fin puré av dadlene. Det kan være en idé å legge dadlene i vann en liten halvtime før du går i gang for å tilføre fuktighet til dadlene.
Steg 3
Sjokoladen smeltes sammen med smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av platen og rør daddelpuréen ut i sjokoladeblandingen.
Steg 4
Pisk egg og sukker luftig sammen ved hjelp av en visp. Da tenker jeg ikke på eggedosis men et lite minutt for hånd holder lenge. Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen og rødbetpuréen.
Steg 5
Sikt i mel, bakepulver, kakao og salt, og vend det hele forsiktig sammen ved hjelp av en slikkepott.
Steg 6
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne, ca 25 x 25 cm
Steg 7
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.