Bruschetta

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Enkel bruschetta

Nå om sommeren frister det ekstra mye med enkle måltider, og oppskrifter som krever litt mer tid utsettes til gråværsdager. En rett jeg synes smaker ekstra godt på en varm sommerdag er bruschetta.

Bruschetta er en italiensk matrett, hvor brød eller baguett grilles og toppes med en enkel tomatsalat. Tradisjonelt sett så har dette vært en måte å bruke opp gammelt brød på, og det finnes flere ulike varianter av denne retten.

I denne oppskriften har jeg brukt skiver av baguetter, men du kan også bruke brød. Videre rislet jeg over litt god olivenolje, og stekte skivene en tørr stekepanne til brødet har fått en gyllen og sprø stekeskorpe. Deretter gnidde jeg litt hvitløke utover skivene, før de så ble toppet med en enkel tomatsalat.

Se oppskrift: Halvgrove havrebaguetter

Bruschetta er både enkelt og godt, og kan serveres som forrett eller som et enkelt måltid i seg selv. Håper du ble inspirert

Banner - Mat du blir glad av

Bruschetta

5 fra 1 vurdering
Type rett: Forrett, SiderettKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk 3 tomater

  • 1/4 stk 1/4 rødløk

  • 12 blader 12 basilikum

  • 1 ss 1 olivenolje

  • Salt og pepper

  • 12 skiver 12 baguette

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 fedd 1 hvitløk

Fremgangsmåte

  • Lag en enkel tomatsalat. Del tomatene i to. Skrap ut kjernen slik at du bare har kjøttet igjen. Del tomatene i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Finhakk også basilikumen. Bland sammen tomatene, rødløken og finhakket basilikum i en skål, sammen med litt olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  • Skjær baguetten opp i skiver. Risle over litt god olivenolje på begge sidene av brødet, og stek skivene i en tørr og varm stekepanne. Snu skivene når brødet begynner å bli gyllent og sprøtt på den ene siden.
  • Del hvitløksfeddet i to. Stryk det over snittflaten på det stekte brødet, slik at skivene får en mild hvitløkssmak.
  • Legg tomatsalat oppå brødskivene, legg de over på et stort fat og server umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*