
Nå om sommeren frister det ekstra mye med enkle måltider, og oppskrifter som krever litt mer tid utsettes til gråværsdager. En rett jeg synes smaker ekstra godt på en varm sommerdag er bruschetta.
Bruschetta er en italiensk matrett, hvor brød eller baguett grilles og toppes med en enkel tomatsalat. Tradisjonelt sett så har dette vært en måte å bruke opp gammelt brød på, og det finnes flere ulike varianter av denne retten.
I denne oppskriften har jeg brukt skiver av baguetter, men du kan også bruke brød. Videre rislet jeg over litt god olivenolje, og stekte skivene en tørr stekepanne til brødet har fått en gyllen og sprø stekeskorpe. Deretter gnidde jeg litt hvitløke utover skivene, før de så ble toppet med en enkel tomatsalat.
Se oppskrift: Halvgrove havrebaguetter
Bruschetta er både enkelt og godt, og kan serveres som forrett eller som et enkelt måltid i seg selv. Håper du ble inspirert
