Bulgogi (koreansk biff)

Lages på: Mer enn 4 timer Nivå: Middels
Bulgogi

I dag deler jeg oppskriften på en nydelig koreansk biffrett, også kjent som bulgogi. Dette er kjøtt som er kuttet opp i syltynne skiver (nesten litt som skav), før det så marineres en blanding av blant annet soyasaus, sesamolje, løk, eddik og mye annet. Resultatet blir et fantastisk mørt og smakfullt måltid.

Om det er lengselen etter å reise er jeg usikker på, men det siste halve året har jeg virkelig kommet opp med mange eksotiske retter her på bloggen. Det er jo ikke mange ukene siden jeg laget den thailandske klassikeren pad krapow, og før det var jeg jo innom Mexico (birria tacos) og Filippinene (kylling adobo). Det positive er jo at tilbakemeldingene fra dere på disse rettene også har vært utelukkende positiv, og dere viser jo et stort engasjement til det jeg lager.

Bulgogi er egentlig en enkel rett å lage, men den krever litt planlegging. Får man gjort dette er det kjapt å steke kjøttet, og man sitter igjen med en rett full av deilig smak.

Kutt kjøttet i tynne skiver

Som du kanskje vet så kan det være vanskelig å skjære rått kjøtt i syltynne skiver, uansett hvor skarp kniven er. Trikset er å legge kjøttet i fryseren 1-1,5 time, avhengig av hvor kald fryseren er, slik at det er halvfrosset når du skal skjære det opp. Jeg kan anbefale et mørt kjøttstykke når jeg lager bulgogi, gjerne ytrefilet eller mørbrad.

Er kjøttet kaldt nok så er det bare å legge det på en skjærefjøl, og du kan skjære det 2-3 mm tynne skiver uten noe problem. Kjøttet er nå klart for marinering.

Marinering

Marinaden er kjempeviktig i denne retten. La derfor kjøttet marinere i minst 4 timer i kjøleskapet før du steker det. Ideelt sett så kan eplet erstattes med en asiatisk/koreansk pære, jeg brukte pink lady.

Jeg blandet alle ingrediensene til marinaden i en blender. Kjapp og enkel måte å lage marinade på.

Bulgogi

3 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: KoreanskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Forberedelser

6

timer 
Tilberedning

20

minutter
Totalt

6

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 ytrefilet av storfe

  • Sesamfrø

  • Olje til steking

  • Marinade
  • 5 ss 5 soyasaus

  • 2 ss 2 brun sukker

  • 2 ss 2 riseddik

  • 1 ss 1 sesamolje

  • 1 stk 1 pink lady eple

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 3 cm 3 stor bit ingefær

  • 1 klype 1 kvernet pepper

  • Tilbehør
  • Ris

  • Salat

  • Vårløk

  • Kimchi (valgfritt)

  • Ssamjang (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Kutt opp kjøttet
  • Legg kjøttet i fryseren 1-1,5 time før du skal kutte det opp, slik at det er halvfrossent
  • Kutt kjøttet så opp i 2-3 mm tykke skiver, og ha de over i en bolle. Kutte opp kjøtt i tynne skiver
  • Marinering
  • Ha ingrediensene til marinaden i en blender. Løk, hvitløk og ingefær rensket jeg, mens eplet vasket og skar jeg i forholdsvis store biter.Marinade i blender
  • Kjør samme slik at du har en jevn marinade.Marinade til bulgogi
  • Hell marinaden over oppskåret kjøtt, og bland godt. Sett kjøttet inn i kjøleskapet i minimum 4 timer.
  • Tilberedning
  • Kok risen etter anvisning på pakken. Det er risen som tar lengst tid å koke, så sett den gjerne på litt i forveien.
  • Kutt opp vårløken i skiver
  • Varm opp en stekepanne eller grillpanne. Ha i en klunk med olje og stek kjøttet på høy varme, i 3-4 minutter. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt i pannen. Bland inn sesamfrø, og legg til side mellom hver runde.
  • Server bulgogi med ris og et dryss vårløk. Kimchi er også godt til, eller en ssamjang (koreansk saus). Du kan alternativt til ssamjang også bruke en sriracha-saus. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*