
I dag deler jeg oppskriften på en nydelig koreansk biffrett, også kjent som bulgogi. Dette er kjøtt som er kuttet opp i syltynne skiver (nesten litt som skav), før det så marineres en blanding av blant annet soyasaus, sesamolje, løk, eddik og mye annet. Resultatet blir et fantastisk mørt og smakfullt måltid.
Om det er lengselen etter å reise er jeg usikker på, men det siste halve året har jeg virkelig kommet opp med mange eksotiske retter her på bloggen. Det er jo ikke mange ukene siden jeg laget den thailandske klassikeren pad krapow, og før det var jeg jo innom Mexico (birria tacos) og Filippinene (kylling adobo). Det positive er jo at tilbakemeldingene fra dere på disse rettene også har vært utelukkende positiv, og dere viser jo et stort engasjement til det jeg lager.
Bulgogi er egentlig en enkel rett å lage, men den krever litt planlegging. Får man gjort dette er det kjapt å steke kjøttet, og man sitter igjen med en rett full av deilig smak.
Kutt kjøttet i tynne skiver
Som du kanskje vet så kan det være vanskelig å skjære rått kjøtt i syltynne skiver, uansett hvor skarp kniven er. Trikset er å legge kjøttet i fryseren 1-1,5 time, avhengig av hvor kald fryseren er, slik at det er halvfrosset når du skal skjære det opp. Jeg kan anbefale et mørt kjøttstykke når jeg lager bulgogi, gjerne ytrefilet eller mørbrad.
Er kjøttet kaldt nok så er det bare å legge det på en skjærefjøl, og du kan skjære det 2-3 mm tynne skiver uten noe problem. Kjøttet er nå klart for marinering.
Marinering
Marinaden er kjempeviktig i denne retten. La derfor kjøttet marinere i minst 4 timer i kjøleskapet før du steker det. Ideelt sett så kan eplet erstattes med en asiatisk/koreansk pære, jeg brukte pink lady.
Jeg blandet alle ingrediensene til marinaden i en blender. Kjapp og enkel måte å lage marinade på.