Burger med srirachamajones, bacon og blåmuggost

Lages på: 45 - 60 minutter Nivå: Middels
Burger med bacon og blåmuggost

Det er ikke så alt for ofte at det står burger på helgemenyen hos oss. Ofte trumfer pizzaen fredagene, og så har jeg mest lyst til å forsøke meg på noe nytt på lørdagene. Da kommer ofte burgere et stykke ned på listen, og blir rett og slett litt nedprioritert på menyen. Men ingen regel uten unntak, og for noen helger siden laget jeg en fantastisk god burger med (hold deg fast) srirachamajones, bacon, blåmuggost og karamellisert løk. Altså for en kombinasjon!

Burger med blåmuggost og bacon er det mange som liker kombinasjonen av. Og med å smøre på litt srirachamajones og toppe burgeren med karamellisert løk, så ble dette en fantastisk smaksopplevelse! Burgerbrødene laget jeg også selv, men det er ikke noe i veien for å kjøpe ferdige brød på butikken om du ønsker.

Ikke helt overbevist? Ta en titt på noen av mine andre burgeroppskrifter:

Håper du ble inspirert!

Burger med srirachamajones, bacon og blåmuggost

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

burgere
Tilberedning

45

minutter

Ingredienser

  • Burger
  • 800 gram kjøttdeig

  • 1 stk egg

  • 2 ss ketchup

  • 2 Salt og pepper

  • Srirachamajones
  • 5 ss majones

  • 1,5 ss srirachasaus (smak deg frem)

  • 1 ts sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Karamellisert løk
  • 1 stk stor gul løk

  • 1/2 ss smør

  • 1 ss olje

  • 2 ss balsamico

  • 1 ts Worcestershiresaus

  • 1 ts sukker

  • Salt

  • Tilbehør
  • 6 stk burgerbrød

  • 6 skiver bacon

  • 6 skiver blåmuggost

  • Crispisalat

Fremgangsmåte

  • Lag farsen til burgeren. Ha kald kjøttdeig, egg, ketchup, salt og pepper i en bolle. Kna kjøttfarsen sammen med hendene i noen minutter, før du så setter den kjølig frem til den skal stekes. Dette kan også gjøres tidligere på dagen om du ønsker.
  • Srirachamajones. Bland sammen majones, srirachasaus, sitronsaft i en liten skål. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.
  • Gå i gang med den karamelliserte løken. Skjær løken i cirka 0,5 cm tykke skiver. Stek løken på medium høy varme i olje og smør, til den er myk og har fått fin farge. Beregn 5-10 minutter steketid.
  • Tilsett worcestershiresaus og balsamicoeddik. Strø så over sukker, som vil sette fart på karamelliseringen. Fortsett å steke løken på medium varme, til løken er gyllen og godt karamellisert. Rør underveis slik at det ikke brenner seg. Dette tar 10-15 minutter. Smak til slutt med salt.
  • Forvarm ovnen for å varme burgerbrødene i.
  • Stek burgerne. Ha litt olje på hendene, og form kjøttfarsen til flate burgere. Trykk de gjerne godt ned med en stekespade (min ble litt for tykke). Stek burgerne i smør, i en varm stekepanne. I siste delen av steketiden legger du over en skive med blåmuggost på hver av burgerne. Legg gjerne på et lokk, da fordeler varmen seg bedre og det gjør stekingen mye enklere. Sett burgerne til side når de er ferdigstekte.
  • Varm burgerbrødene i stekeovnen.
  • Stek baconet på høy varme i en stekepanne.
  • Smør srirachamajones utover nederste del av burgerbrødet. Legg på crispisalat, den stekte burgeren med blåmuggost, karamellisert løk og stekt bacon. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*