• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. mars 2018

Byggotto – Risotto med byggryn

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Byggotto med chorizo og tomat

Byggotto er et sunnere alternativ til den velkjente risottoen, hvor risottorisen er byttet ut med byggryn. I denne oppskriften har jeg laget en svært enkel byggotto, som ble servert som et deilig tilbehør til stekt kylling og ruccolasalat.

Enten du har en skvett hvitvin stående (eller eplejuice), lag en herlig byggotto. Perfekt når det ikke er helt helg men du fortsatt har lyst på noe digg. Dersom du er på jakt etter en mer ordinær risotto så har jeg allerede to andre risotto-oppskrifter på bloggen; en enkel risotto med sopp og en med chorizo og spinat.

Server denne enkle «hverdagsrisottoen» med ønskelig tilbehør. Hos oss ble den servert sammen med stekt kylling og en enkel ruccolasalat.

Byggotto
Byggotto

Håper byggottoen faller i smak!

Byggotto med sopp og chorizo

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. mars 2018
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Bygotto – Risotto med byggryn
Ingredienser
  • Bygotto
  • 200 gram byggryn
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 200 gram aromasopp eller sjampinjong
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • 50 gram chorizo
  • 50 gram parmesan
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær soppen opp i tynne skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det hele i en skvett olivenolje i en tykkbunnet gryte, til løken er blank og myk men ikke brun.
Steg 2
Tilsett smør og bygg-grynene og la det surre videre noen minutter.
Steg 3
Ha så i vinen og la det frese godt til at hvitvinen er kokt inn i risen. Om du ikke har hvitvin kan du erstatte den med en god eplejuice
Steg 4
Spe på med grønnsaksbuljong, en liten øse av gangen. Rør kontinuerlig mens kraften koker inn i byggrynene, tilsett så en ny øse. Fortsett slik til at du har kokt inn all buljongen (beregn cirka 15 minutter på dette). Tilsett også chorizo oppskåret i tynne skiver sammen med den siste øsen med buljongen.
Steg 5
Rett før servering blander du litt finrevet parmesan, en skvis med sitronsaft, og smaker til med salt og pepper.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • risotto

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Middagspai med purre og feta
Eltefritt surdeigsbrød av rug og hvete

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

2 comments

  • Daniel
    9. mars 2018

    Hei!
    er det mulig å erstatte hvitvin i risotto/bygotto?
    isåfall hvor mye skal man bruke ifht til mengde hvitvin i oppskriften sånn ca?

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      9. mars 2018

      Du kan erstatte hvitvin med en god eplejuice. Bruk like mye eplejuice som du ville hatt hvitvin 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales