Byggotto – Risotto med byggryn

Lages på: 30 minutter Nivå: Middels
Byggotto med chorizo og tomat

Byggotto er et sunnere alternativ til den velkjente risottoen, hvor risottorisen er byttet ut med byggryn. I denne oppskriften har jeg laget en svært enkel byggotto, som ble servert som et deilig tilbehør til stekt kylling og ruccolasalat.

Enten du har en skvett hvitvin stående (eller eplejuice), lag en herlig byggotto. Perfekt når det ikke er helt helg men du fortsatt har lyst på noe digg. Dersom du er på jakt etter en mer ordinær risotto så har jeg allerede to andre risotto-oppskrifter på bloggen; en enkel risotto med sopp og en med chorizo og spinat.

Server denne enkle “hverdagsrisottoen” med ønskelig tilbehør. Hos oss ble den servert sammen med stekt kylling og en enkel ruccolasalat.

Byggotto
Byggotto

Håper byggottoen faller i smak!

Byggotto med sopp og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • Bygotto
  • 200 gram byggryn

  • 2 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 gram aromasopp eller sjampinjong

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss smør

  • 1,5 dl hvitvin

  • 7 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 50 gram chorizo

  • 50 gram parmesan

  • Sitronsaft

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær soppen opp i tynne skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det hele i en skvett olivenolje i en tykkbunnet gryte, til løken er blank og myk men ikke brun.
  • Tilsett smør og bygg-grynene og la det surre videre noen minutter.
  • Ha så i vinen og la det frese godt til at hvitvinen er kokt inn i risen.
    Tips! Om du ikke har hvitvin kan du erstatte den med en god eplejuice
  • Spe på med grønnsaksbuljong, en liten øse av gangen. Rør kontinuerlig mens kraften koker inn i byggrynene, tilsett så en ny øse. Fortsett slik til at du har kokt inn all buljongen (beregn cirka 15 minutter på dette). Tilsett også chorizo oppskåret i tynne skiver sammen med den siste øsen med buljongen.
  • Rett før servering blander du litt finrevet parmesan, en skvis med sitronsaft, og smaker til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei!
    er det mulig å erstatte hvitvin i risotto/bygotto?
    isåfall hvor mye skal man bruke ifht til mengde hvitvin i oppskriften sånn ca?

    • Rolf-Anders Vollan

      Du kan erstatte hvitvin med en god eplejuice. Bruk like mye eplejuice som du ville hatt hvitvin 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*