Byggrynsgrøt – Et sunnere grøtalternativ

Lages på: Mer enn 6 timer Nivå: Enkel
Byggrynsgrøt

Jeg har bestandig hatt en liten forkjærlighet til risengrynsgrøt, så det var med stor iver at jeg forsøkte meg på byggrynsgrøt. I Norge har vi gamle tradisjoner til byggrynsgrøt, som er et næringsrikt og godt alternativ til den tradisjonelle grøten.

Selv likte jeg grøten godt. Det var så klart en litt annen smak enn den ordinære risengrynsgrøten og litt mer substans i byggrynen, men alt i alt så synes jeg at byggrynsgrøt er et godt alternativ. Det krever så klart litt mer planlegging enn vanlig risengrynsgrøt, siden grynene bør bløtlegges i forkant, men absolutt et godt grøtalternativ.

Byggrynsgrøt er et sunt alternativ til risengrynsgrøt. Byggryn inneholder mye fiber, som har en forebyggende effekt mot kreft, inneholder knappe 2 prosent fett og har en proteinandel på ca 9-12%.

Andre grøtoppskrifter fra bloggen:

Håper grøten falt i smak!

Byggrynsgrøt

0 fra 0 vurderinger
Type rett FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

9

timer 
Koketid

30

minutter

Ingredienser

  • 2 dl byggryn

  • 7 dl melk

  • 1/4 ts salt

  • Vann til bløtlegging av gryn

  • Til servering
  • Smør

  • Sukker (eller annen søtning)

  • Kanel

Fremgangsmåte

  • Bløtlegging
  • Legg byggrynene i kaldt vann kvelden i forveien, eller minimum 9 timer.
  • Koking av grøt
  • Kok opp melken i en liten kasserolle.
  • Hell byggrynene over i et dørslag, slik at vannet renner av grynene. Ha grynene over i melken og kok grøten i cirka 30-40 minutter på lav varme, til den tykner. Rør underveis slik at det ikke brenner seg i bunnen av kasserollen.
  • Tilsett salt på slutten av koketiden
  • Server gjerne byggrynsgrøten med et lite smørøye, kanel og sukker (eller annen søtning), eller med oppskåret frukt eller bær. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*