Om du har en grøtrest til overs, enten det er risengryn, havre- eller byggrynsgrøt), så er lapper en kjempefin måte å bli kvitt restene på. Du lager en slags pannekakerøre, har i grøtrestene, kanskje litt kardemomme, og vipps så har du et deilig måltid.
Denne gangen hadde jeg faktisk kjøpt ferdig byggrynsgrøt som jeg brukte, og byggrynslappene ble servert med lettrømme, jordbærsyltetøy og et deilig glass melk. De metter godt og lenge, og jeg kan love at det ikke blir siste gang jeg lager byggrynslapper. Snakk om flott start på lørdagen!
Her er noen flere tips til helgefrokosten:
… eller se her for flere frokostoppskrifter.
Server byggrynslappene mens de enda er varme, gjerne med rømme og syltetøy.
Byggrynslapper
- 17. november 2018
- 8-10 lapper
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Byggrynslapper
- 2 egg
- 2 ss sukker
- 4 dl byggrynsgrøt
- 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
- 1/2 ts kardemomme
- Smør til steking
- Serveringstips
- Rørt jordbær
- Lettrømme
Slik gjør du det
- Steg 1
- Visp sammen egg og sukker i en bolle. Bland inn kald byggrynsgrøt.
- Steg 2
- Tilsett mel og kardemomme og visp til en klumpefri røre. Røren skal være tykkere enn vanlig pannekakerøre, men spe på med melk dersom du synes den blir alt for tykk.
- Steg 3
- La røren svelle i cirka 15 minutter.
- Steg 4
- Stekes som små lapper i en panne med litt smør. Lappene snus når de begynner å få farge under og røren begynner å stivne på overflaten.
Håper byggrynslappene faller i smak!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.