• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. november 2018

Byggrynslapper

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Byggrynslapper til frokost

Om du har en grøtrest til overs, enten det er risengryn, havre- eller byggrynsgrøt), så er lapper en kjempefin måte å bli kvitt restene på. Du lager en slags pannekakerøre, har i grøtrestene, kanskje litt kardemomme, og vipps så har du et deilig måltid.

Denne gangen hadde jeg faktisk kjøpt ferdig byggrynsgrøt som jeg brukte, og byggrynslappene  ble servert med lettrømme, jordbærsyltetøy og et deilig glass melk. De metter godt og lenge, og jeg kan love at det ikke blir siste gang jeg lager byggrynslapper. Snakk om flott start på lørdagen!

Byggrynslapper med rømme og jordbær

Her er noen flere tips til helgefrokosten:

  • Kaldhevede rundstykker
  • Proteinrike frokostpannekaker
  • Kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje

… eller se her for flere frokostoppskrifter.

Server byggrynslappene mens de enda er varme, gjerne med rømme og syltetøy.

Byggrynslapper

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. november 2018
  • 8-10 lapper
  • 35 min
  • Skriv ut
Byggrynslapper
Ingredienser
  • Byggrynslapper
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 4 dl byggrynsgrøt
  • 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
  • 1/2 ts kardemomme
  • Smør til steking
  • Serveringstips
  • Rørt jordbær
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Bland inn kald byggrynsgrøt.
Steg 2
Tilsett mel og kardemomme og visp til en klumpefri røre. Røren skal være tykkere enn vanlig pannekakerøre, men spe på med melk dersom du synes den blir alt for tykk.
Steg 3
La røren svelle i cirka 15 minutter.
Steg 4
Stekes som små lapper i en panne med litt smør. Lappene snus når de begynner å få farge under og røren begynner å stivne på overflaten.

Håper byggrynslappene faller i smak!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • lapper
  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kaldhevede rundstykker
Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020

Vafler av tørt brød

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales