Byggrynslapper

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Byggrynslapper med rømme og jordbær

Om du har en grøtrest til overs, enten det er risengryn, havre- eller byggrynsgrøt), så er lapper en kjempefin måte å bli kvitt restene på. Du lager en slags pannekakerøre, har i grøtrestene, kanskje litt kardemomme, og vipps så har du et deilig måltid.

Denne gangen hadde jeg faktisk kjøpt ferdig byggrynsgrøt som jeg brukte, og byggrynslappene  ble servert med lettrømme, jordbærsyltetøy og et deilig glass melk. De metter godt og lenge, og jeg kan love at det ikke blir siste gang jeg lager byggrynslapper. Snakk om flott start på lørdagen!

Byggrynslapper til frokost

Her er noen flere tips til helgefrokosten:

… eller se her for flere frokostoppskrifter.

Server byggrynslappene mens de enda er varme, gjerne med rømme og syltetøy. Håper byggrynslappene faller i smak!

Byggrynslapper

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

lapper
Tilberedning + svelling

20

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

35

minutter

Ingredienser

  • Byggrynslapper
  • 2 stk egg

  • 2 ss sukker

  • 4 dl byggrynsgrøt

  • 1 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete

  • 1/2 ts kardemomme

  • Smør til steking

  • Serveringstips
  • Rørt jordbær

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Visp sammen egg og sukker i en bolle. Bland inn kald byggrynsgrøt.
  • Tilsett mel og kardemomme og visp til en klumpefri røre. Røren skal være tykkere enn vanlig pannekakerøre, men spe på med melk dersom du synes den blir alt for tykk.
  • La røren svelle i cirka 15 minutter.
  • Stekes som små lapper i en panne med litt smør. Lappene snus når de begynner å få farge under og røren begynner å stivne på overflaten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*