Byggrynsvafler

Vafler med byggryn

Vafler! Når jeg vil gjøre litt ekstra ut av helgefrokosten så tyr jeg ofte til vafler eller frokostpannekaker. Jeg nøyer meg ikke ikke bare med å lage de tradisjonelle, men synes det er gøy å eksperimentere litt med oppskriften fra gang til gang.  Fra før av har jeg laget alt fra havrevafler med cottage cheese, grove hverdagsvafler med kulturmelk, hulkenpannekaker, luftige eplepannekaker, proteinrike frokostpannekaker og mange mange flere oppskrifter.

Denne gangen har jeg kommet frem til en oppskrift på byggrynsvafler. Jeg hadde nemlig en porsjon ferdig byggrynsgrøt stående i kjøleskapet, så hvorfor ikke bruke den i vaffelrøren. Jeg har jo fra før av laget byggrynslapper med stor suksess. Byggrynsvaflene ble fantastisk gode, og ble spist nystekte med lettrømme og litt rørt blåbær. Sjekk så gode de ser ut!

Nystekte byggrynsvafler

Har du ikke havremel så er det ikke noe i veien for å bruke en annen meltype istedenfor, eller du kan også male havregryn til mel ved hjelp av en matmølle eller foodprosessor.

Håper du blir inspirert av denne oppskriften på byggrynsvafler!

Byggrynsvafler

Byggrynsvafler med blåbærsyltetøy

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 ss sukker
  • Cirka 350 gram byggrynsgrøt
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 6-8 ss havremel
  • Cirka 1,5 dl melk

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Ha i kald byggrynsgrøt.
Steg 2
Bland sammen havremel med vaniljesukker og bakepulver. Tilsettes så i røren og vispes sammen til du har en klumpefri røre. Spe i melk til du har en passe tykk røre.
Steg 3
La røren stå i cirka 20-30 minutter før du går i gang med å steke opp røren.
Steg 4
Legg de ferdigstekte vaflene over på en rist etter hvert som de kommer ut av jernet. Nyt byggrynsvaflene med det pålegget du ønsker.