
Selv om været ikke akkurat skriker sommer om dagen, så merker jeg at det gjerne er salater og enkle middager som frister mest. I går var heller ikke noe unntak, og en enkel cæsarsalat med kylling havnet på middagsmenyen.
De mens noen hevder at denne kyllingsalaten er italiensk, oppkalt etter Julius Cæsar, så hevder andre at den faktisk er meksikansk. Jeg har ikke tenkt å påstå verken det ene eller det andre, men konkluderer med at den er nydelig sommersalat, uansett opphav. Den kan både serveres som forrett, men også som hovedrett om du ønsker. Som nevnt over så stod denne på middagsmenyen vår, og 4 porsjoner ble nok til 2 sultne voksne.
Særlig dressingen ble jeg veldig fornøyd med i denne salaten. Ofte bruker jeg eddik i dressinger som dette, og eddiksmaken kan fort bli litt fremtredene. Men her har jeg brukt sitron, som gir en mye friskere smak. I tillegg brukte jeg en blanding av solsikkeolje og olivenolje, slik at den gode olivensmaken kommer frem, uten at den blir for dominerende. Det skal nevnes at det kanskje ble litt mye dressing i forhold til mengde salat, så jeg kunne nok klart meg med litt mindre. Samtidig så kommer den godt med til middager senere denne uken tenker jeg.
Kan også nevne at denne cæsarsalaten er uten ansjos. Jeg vet det er mange oppskrifter hvor dette er en av ingrediensene, og det er fullt mulig det er slik den originale cæsarsalaten skal være.

Vil du ha flere salattips med oljedressing (vinaigrette)? Sjekk også ut oppskriften på denne potetsalaten (uten rømme og majones) og denne kyllingsalaten med bakt søtpotet.
