Cæsarsalat

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Cæsarsalat

Selv om været ikke akkurat skriker sommer om dagen, så merker jeg at det gjerne er salater og enkle middager som frister mest. I går var heller ikke noe unntak, og en enkel cæsarsalat med kylling havnet på middagsmenyen.

De mens noen hevder at denne kyllingsalaten er italiensk, oppkalt etter Julius Cæsar, så hevder andre at den faktisk er meksikansk. Jeg har ikke tenkt å påstå verken det ene eller det andre, men konkluderer med at den er nydelig sommersalat, uansett opphav. Den kan både serveres som forrett, men også som hovedrett om du ønsker. Som nevnt over så stod denne på middagsmenyen vår, og 4 porsjoner ble nok til 2 sultne voksne.

Særlig dressingen ble jeg veldig fornøyd med i denne salaten. Ofte bruker jeg eddik i dressinger som dette, og eddiksmaken kan fort bli litt fremtredene. Men her har jeg brukt sitron, som gir en mye friskere smak. I tillegg brukte jeg en blanding av solsikkeolje og olivenolje, slik at den gode olivensmaken kommer frem, uten at den blir for dominerende. Det skal nevnes at det kanskje ble litt mye dressing i forhold til mengde salat, så jeg kunne nok klart meg med litt mindre. Samtidig så kommer den godt med til middager senere denne uken tenker jeg.

Kan også nevne at denne cæsarsalaten er uten ansjos. Jeg vet det er mange oppskrifter hvor dette er en av ingrediensene, og det er fullt mulig det er slik den originale cæsarsalaten skal være.

Cæsarsalat med kylling

Vil du ha flere salattips med oljedressing (vinaigrette)? Sjekk også ut oppskriften på denne potetsalaten (uten rømme og majones) og denne kyllingsalaten med bakt søtpotet.

Banner - Mat du blir glad av

Cæsarsalat

4 fra 6 vurderinger
Type rett: Middag, ForrettNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 kyllingfileter

  • Salt og pepper

  • Olje, til steking

  • 125 gram 125 bacon

  • 2 stk 2 hjertesalat

  • 30 gram 30 parmesan

  • 2 ss 2 pinjekjerner

  • Krutonger
  • 3 skiver 3 brød

  • 2 ss 2 olje

  • 1 ts 1 tørket oregano

  • 1/4 ts 1/4 malt chili

  • 1/4 ts 1/4 flaksalt

  • Dressing
  • 2 stk 2 eggplommer (romtempererte)

  • 1 ts 1 dijonsennep

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 sitron, saften

  • 1/2 dl 1/2 olivenolje

  • 1 1/2 dl 1 1/2 nøytral olje (solsikke etc)

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å lage krutongene.
    Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kutt 3 brødskiver opp i terninger. Her kan du både bruke grovt og fint brød, med og uten frø. Ha brødterningene i en liten bolle. Risle over litt olivenolje, og følg på med tørket oregano, malt chili og salt. Bland kjapt sammen.
  • Fordel det krydrede brødet utover et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen og la krutongene tørke mens du lager klar resten. Etter 4-5 minutter skrur du ned temperaturen til 80 grader, slik at du ikke brenner de.
  • Når krutongene er satt i ovnen går du videre til kyllingen.
    Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek de på forholdsvis høy varme i en varm stekepanne. Beregn 3-5 minutter på hver side. Gå i gang med dressingen mens du steker kyllingen. Jeg ettersteker kyllingen i stekeovnen for et ekstra saftig resultat, og det er derfor ikke nøye at den er gjennomstekt ved steking i pannen. Du kan også gjennomsteke kyllingen i pannen, da behøver du ikke sette den i ovnen som oppgitt i steg 7.
  • Lag dressingen.
    Ha eggeplommer (helst romtempererte), dijonsennep, finhakket hvitløk og saften av en halv sitron i en bolle. Visp sammen med en visp.
  • Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, i eggblandingen, samtidig som du visper kraftig. Følg så på med solsikkeoljen. Også denne må tilsettes i en tynn stråle. Etter hvert som du visper vil du se at dressingen emulgerer, og den blir nesten like tykk som majones. Det blir ganske mye dressing, så du behøver ikke tilsette all solsikkeoljen. Smak til med salt og pepper helt til slutt.
  • Sett dressingen kjølig frem til servering.
  • Sett kyllingen i ovnen
    Når kyllingen har stekt på begge sider i pannen, og krutongene er sprø, så er det på tide å ettersteke kyllingen i ovnen. Legg kyllingfiletene i en ildfastform, og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingfileten. Ta ut krutongene og sett inn kyllingen. Endre også til 130 grader, vanlig over- og undervarme. Jeg stekte kyllingen til temperaturen viste 65-66 grader. Temperaturen vil også stige et par grader etter at den er tatt ut av ovnen.
  • Stek baconet
    Stek bacon oppskåret i terninger i samme panne som du har stekt kyllingen i. Ingen grunn til å vaske den først, så fremt det ikke er brente flekker. Bruk høy varme.
  • Gjør klar salaten.
    Skyll salaten. På en salat som dette så synes jeg det er finest å bare rive salatbladene i litt store biter, slik at den blir litt rustikk. Dette er opp til deg.
  • Kutt opp kyllingen når den er ferdigstekt.
  • Bland sammen salat, dressing, og halvparten av kylling, bacon og krutonger. Høvle over litt parmesan og strø over pinjekjerner. Legg så over resten av kyllingen, baconet og krutongene. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*