Cajun kryddermix

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Cajun krydder

Da vi var i USA i høst lot jeg meg inspirere av det cajunske kjøkken, og enhver matbutikk solgte cajun kryddermiks. Det er ikke noe hokus pokus med disse kryddermiksene, og noen av ingrediensene som går igjen paprika, hvitløk, kajennepepper.

Her i Norge er det ikke like enkelt å få tak i cajun krydder, så derfor har jeg laget min egen kryddermiks, som jeg de siste månedene har benyttet flere ganger. Oppskriften rekker til rundt 2 middager, så doble gjerne oppskriften når du først går i gang.

Cajun kryddermix

4.2 fra 55 vurderinger
Type rett: KrydderKjøkken: CajunskNivå: Enkel
Nok til

2

middager
Tilberedning

5

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 ts salt

  • 2 ts hvitløkskrydder

  • 1 ss  paprikakrydder

  • 1 ts sort pepper

  • 1 ts løkpulver

  • 1 ts kajennepepper

  • 1,5 ts  tørket oregano

  • 1,5 ts tørket timian

  • 1/2 ts tørkede chiliflak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Mål opp og bland sammen alle ingrediensene i en liten skål. Liker du litt ekstra sterk mat, kan du ha i litt tørkede chiliflak i tillegg.
  • Ha cajun kryddermikset over i et tett glass. Kan oppbevares “uendelig” så lenge det får ligge tørt og i romtemperatur.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Nå skal jeg innrømme at jeg ikke har prøvd krydderet enda, men setter veldig stor pris på at du deler slike spennende ting! Det er skrevet ned i boka mi, og jeg skal skaffe meg lufttette beholdere i morra. Blir spennende.
    Så takk!
    Mvh: Oppvokst med bare salt, pepper og smelta margarin på middagsbordet 😮

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for tilbakemeldingen, hyggelig å kunne inspirere 🙂 Håper å kunne legge ut flere krydder-oppskrifter i fremtiden 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*