Cajun laks med avokado- og mangosalsa

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Cajun laks med mango og avokadosalsa

Den forrige oppskriften med cajun ble fantastisk godt mottatt, så i dag tenkte jeg at jeg skulle introdusere en oppskrift på cajun laks med avokado- og mangosalsa. En nydelig fiskemiddag, som kan nytes enten det er hverdag eller helg. Selv serverte jeg den med byggris for et sunnere alternativ.

Som nevnt i et tidligere innlegg så er det ikke så enkelt å få tak i dette cajun krydder her i Norge. Derfor har jeg delt min egen oppskrift på cajun kryddermiks. Oppskriften rekker omentrent til to middager, så da kan du jo både teste ut denne oppskriften på cajun laks og den kyllingretten som allerede har blitt blitt godt tatt i mot.

Laksen i denne oppskriften kan så klart erstattes med andre fisketyper, men vær obs på at magre fisker kan trenge en litt annen behandling. Håper du ble inspirert!

Cajun laks med avokado- og mangosalsa

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AmerikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram laks uten skinn og bein

  • 2 ss cajun kryddermiks

  • Olivenolje til steking

  • Avokado- og mangosalsa
  • 2 stk avokado

  • 1 stk mango

  • 1/2 stk rødløk

  • 1/2 stk rød chili

  • Frisk persille

  • 2 ss olivenolje

  • 1/2 stk lime

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Byggris

Fremgangsmåte

  • Kok risen. Start med å koke byggrisen. Jeg brukte boil in bag. Dersom risen blir ferdig før resten er ferdig så heller du bare av vannet og lar risen stå mens du gjør klart resten.
  • Gjør klar salsaen. Mens risen koker lager du avokado- og mangosalsaen. Del avokadoene i to og fjerne steinen i midten. Bruk en skje til å fjerne kjøttet fra skallet, del den så opp i terninger.
  • Skjær steinen ut av mangoen ved å skjære ned på begge siden av steinen. Det er flere måter å renske mangoen på, men du kan eksempelvis rute opp hver halvdel av mangoen med en sløv kniv, uten å skjære gjennom skallet. Vreng så skallet og plukk av terningene. Ha avokado og mango over i en bolle.
  • Rens rødløken og del chilien på langs slik at du får fjernet steinene. Rødløken kuttes opp i små terninger, mens chilien finhakkes. Finhakk også persillen. Ha persille, rødløk og chili sammen med resten.
  • Skvis over saften av en halv lime, tilsett litt olivenolje, krydre med salt og pepper og vend salsaen sammen med en skje. Sett kjølig frem til servering.
  • Stek fisken. Krydre laksen med cajun krydret, på begge sider. Stek den i litt olje i en varm stekepanne. To eller tre minutter på hver side bør holde.
  • Servering. Server den cajun krydrede laksen sammen med avokado- og mangosalsa og byggris. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*