Cajun sei i kremet saus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Cajun sei i kremet saus

Det siste året har jeg hatt spesielt fokus på å dele nye og spennende fiskeretter, og jeg har særlig fokusert på andre matfisker enn laks. Dette har vært noe dere har etterspurt, og dere har virkelig tatt fiskeoppskriftene mine inn i varmen.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift jeg har kalt for cajun sei i kremet saus. Kom ikke på et bedre navn, men det er jo veldig beskrivende om ikke annet. Cajun-krydret har jeg laget selv etter denne oppskriften. Dette krydderet har for øvrig en sentral rolle i flere oppskrifter, som kremet cajun kylling i parmesansaus , jambalaya og torskepanne med cajun.

Cajun sei i kremet saus er ikke bare en spennende og god fiskerett, men ikke minst er den også billig. Sei er nemlig blant de billigste fiskesortene du får kjøpt, og er i tillegg proteinrik, rik på jod og omega-3. Her må du gjerne bruke brokkoli istedenfor brokkolini, og så må du ikke være redd for å tilsette litt ekstra grønnsaker (paprika, sukkererter, gulrøtter hadde passet veldig godt i tillegg). Vil du lage potetmosen ekstra næringsrik, så beholder du skallet på potetene. Gitt at potetene har tynt skall og er vasket.

I denne oppskriften har jeg brukt kyllingbuljong. Dette er et grep jeg har brukt i flere fiskeoppskrifter, og gjør at retten ikke føles så “fiskete”. Dette er noe jeg har fått flere gode tilbakemeldinger på.

Håper oppskriften på cajun sei i kremet saus kan være et nytt og spennende innslags på middagsmenyen, i en hverdag hvor prisene ellers går i været.

Cajun sei i kremet saus

5.0 fra 10 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koke-/Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram seifilet uten skinn og bein

  • 2 ts cajun kryddermiks

  • 1 ss smør

  • 250 gram brokkolini

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1/2 ss maizena

  • 1 dl utblandet kyllingbuljong

  • Potetmos
  • 600 gram melne poteter

  • 1/2 dl melk

  • 1 ss smør

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene i usaltet vann, det potetmosen den som kommer til å ta lengst tid. Koketiden vil variere ut fra type poteter og størrelse de har.
  • Skjær seifileten opp i serveringsstykker, og krydre de med cajun kryddermiks på begge sidene.
  • Skjær brokkolinien eller brokkolien opp i buketter/stilker, og skrell og finhakk feddet med hvitløk.
  • Stek seien i en varm stekepanne i litt smør. Stek filetene først et par minutter på den ene siden, før du snur seifiletene i stekepannen. Ha også i oppskåret brokkolini og stek videre i par-tre minutter. Siste 30 sekundene tilsetter du den finhakkede hvitløken. Fisken behøver ikke være gjennomstekt, siden den skal trekke i sausen i noen minutter til slutt.
  • Visp kremfløten ut i litt maizena. Ha både fløten og kyllingbuljongen i fiskepannen, og kok opp. La fisken så trekke i sausen frem til den er helt gjennomstekt.
  • Sjekk om potetene er møre ved å stikke i de med en kniv eller gaffel. Hell av kokevannet. Tilsett en skvett melk og smør, og bruk en potetmoser/-presse til i å lage en passe tykk mos. Ikke fall for fristelsen om å bruke stavmikseren, da får potetemosen konsistensen som lim 😉 Blir potetmosen tykk tilsetter du litt mer melk. Smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering smaker du på sausen til fiskepannen. Synes du den mangler smak kan du krydre den med litt mer cajun kryddermiks. Server cajun sei i kremet saus med potetmos som tilbehør. Håper det smaker!

Notater

  • Naturlig glutenfri, men sjekk at kyllingbuljong og kryddermiks ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*