Carnitas

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Enkel
Tortillas fylt med pulled pork og mais

Carnitas er Mexicos utgave av pulled pork, og er langtidsstekt svinekjøtt med meksikanske smaker. Server kjøttet i tortillalafser, med elote eller esquites, guacamole eller avokado, rømme og en solid dose koriander (om du ønsker).

Carnitas er ikke retten du bare kaster sammen på få minutter. Når det er sagt så behøver du kun 10 minutter forberedelse, så lager den nærmest seg selv i stekeovnen de neste timene. Når kjøttet er ferdig stekt er middagen ikke mange minuttene unna. Har du en slow cooker kan du hive alt sammen i gryten før du stikker på jobb, og du kommer hjem til nærmest ferdig middag.

Når det gjelder type kjøtt, velg gjerne svinenakke/nakkekoteletter. Her sitter det mye smak i fettet, og den lange steketiden gjør at kjøttet nærmest faller fra hverandre. Du kan bruke ytrefilet om du ikke har annet tilgjengelig, men siden dette er mye magrere vil det også være vanskelig å få resultatet like saftig og smakfullt.

For et ekstra god resultat, steker jeg kjøttet kjapt i en varm panne før servering. Dette tilfører både ekstra smak til kjøttet, i tillegg til å være et sprøtt element.

Håper denne oppskriften på carnitas frister!

Carnitas

4.4 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: MeksikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

5

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram svinekjøtt (svinenakke, nakkekoteletter, el.)

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1/2 ts røkt paprikakrydder

  • 1/2 stk gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 dl appelsinjuice

  • 1 ss eplecidereddik

  • 1/2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Gni svinekjøttet inn med en blanding av salt, pepper, tørket oregano, spisskummen og røkt paprikakrydder. Bruker du nakkekoteletter kan det være en fordel å skylle kjøttet i kaldt vann og tørke av det etterpå, så unngår du eventuelle beinsplinter i tacoen.
  • Legg kjøttet over i en støpjernsgryte med lokk, som tåler å stå i stekeovnen, eller en ildfastform med lokk. Skrell løken og hvitløksfeddet og skjær dem opp i smått. Ha i gryten med kjøttet, sammen med appelsinjuice, eplecidereddik og vann.
  • Sett gryten i stekeovnen, med lokket på. La kjøttet bresere i 5-6 timer, til kjøttet er så mørt at det nærmest faller fra hverandre. Mens kjøttet står i ovnen har du god tid til å gjøre klart tilbehøret du ønsker å servere til.
  • Legg det ferdigstekte kjøttet over på en skjærefjøl, og bruk to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. Er det bein i kjøttstykkene må disse fjernes.
  • Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Legg det opprevne kjøttet i pannen sammen med litt av kraften fra gryten. Stek kjøttet til det får en litt sprø stekeskorpe i bunnen. Ikke rør i kjøttet underveis, da du kun ønsker en stekeskorpe på det nederste delen, mens resten ønsker du å beholde saftig.
  • Server det stekte kjøttet i oppvarmede tortillas, med tilbehør som guacamole, elote, esquites og/eller rømme. Håper carnitasen smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*