Minipannekaker – Cereal pancakes

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Pannekake frokostblanding med vanlijesaus

Cereal pancakes – slik har du kanskje ikke spist pannekaker før. Men sjekk hvor digge de ser ut!

Denne pannekake-frokostblandingen ble årets 17. mai-frokost hos oss. Fremgangsmåten er ikke så vanskelig. Du lager litt tykk pannekakerøre, hvor du blander inn rød og blå konditorfarge i deler av røren. Jeg anbefaler å bruke en litt kraftig konditorfarge, selv bruker jeg konditorfarge fra cacas, som fås kjøpt mange steder hvor de selger kjøkken og bakeutstyr. Ha røren i sprutflasker og stek små minipannekaker. Pannekakene serverte jeg godt blandet i en skål, med ferske jordbær, blåbær og vaniljesaus (siden det var 17. mai). Snakk om fantastisk start på dagen. Kan også nevne at inspirasjon til denne “frokostblandingen” fikk jeg etter å ha sett matprat_anette lage sin variant på Instagram.

Og om du lurer – ja det tar litt lengre tid å steke så mange små pannekaker, men det gjør jo ingenting når resultatet blir så fargerikt og bra.

Noen serveringsforslag:

  • Jordbær, blåbær, banan med vaniljekesam eller vaniljesaus
  • Melk og honning eller sirup
  • Yoghurt og honning
Pannekake cereal

Om du ikke orker å steke så mange små pannekaker, men har lyst på en litt søt start på dagen, sjekk ut dutch baby pannekake eller disse luftige eplepannekakene.

Banner - Mat du blir glad av

Minipannekaker

5 fra 1 vurdering
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Minipannekaker
  • 4 stk 4 egg

  • 2 ss 2 sukker

  • 2 dl 2 havremel

  • 2 dl 2 hvetemel

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1 klype 1 salt

  • 3,5 dl 3,5 melk

  • 2 ss 2 flytende/smeltet smør

  • Rød og blå konditorfarge

  • Forslag til servering
  • Jordbær

  • Blåbær

  • Honning

  • Vaniljekesam

  • Vaniljesaus

Fremgangsmåte

  • Visp sammen egg og sukker i en bolle.
  • Bland bakepulveret, vaniljesukkeret og salt med cirka halvparten av melet, og visp det inn i eggeblandingen.
  • Spe på med cirka halvparten av melken, før du så rører inn resten av melet. Ha i resten av melken og flytende smør. Hensikten ved å gjøre det på denne måten er at dersom jeg lager en tykk røre først så er det mye enklere å unngå klumper i røren, enn hvis jeg eksempelvis hadde startet med melken.
  • La pannekakerøren stå og svelle i 20-30 minutter.
  • Ha pannekakerøren over i 3 sprutflasker. En tom og ren ketchupflaske kan fungere fint. Ha litt rød konditorfarge i den ene flasken og blå i den andre. Rist flaskene, men pass på at du holder de tette.
  • Sprut små minipannekaker i en stor stekepanne, eller bruk to stekepanner om du vil gjøre det dobbelt så fort. Stekes i litt smør på lav eller middels varme. Snu dem når de begynner å stivne på overflaten. Ha de ferdigstekte pannekakene over på en rist.
  • Server cereal pannekaker med det friske bær, honning, vaniljekesam, eller vaniljesaus for en ekstra staselig start på dagen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*