• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. juni 2020

Cereal pancakes

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pannekake frokostblanding med vanlijesaus

Cereal pancakes – slik har du kanskje ikke spist pannekaker før. Men sjekk hvor digge de ser ut!

Denne pannekake-frokostblandingen ble årets 17. mai-frokost hos oss. Fremgangsmåten er ikke så vanskelig. Du lager litt tykk pannekakerøre, hvor du blander inn rød og blå konditorfarge i deler av røren. Jeg anbefaler å bruke en litt kraftig konditorfarge, selv bruker jeg konditorfarge fra cacas, som fås kjøpt mange steder hvor de selger kjøkken og bakeutstyr. Ha røren i sprutflasker og stek små minipannekaker. Pannekakene serverte jeg godt blandet i en skål, med ferske jordbær, blåbær og vaniljesaus (siden det var 17. mai). Snakk om fantastisk start på dagen. Kan også nevne at inspirasjon til denne «frokostblandingen» fikk jeg etter å ha sett matprat_anette lage sin variant på Instagram.

Og om du lurer – ja det tar litt lengre tid å steke så mange små pannekaker, men det gjør jo ingenting når resultatet blir så fargerikt og bra.

Noen serveringsforslag:

  • Jordbær, blåbær, banan med vaniljekesam eller vaniljesaus
  • Melk og honning eller sirup
  • Yoghurt og honning

Pannekake cereal

Om du ikke orker å steke så mange små pannekaker, men har lyst på en litt søt start på dagen, sjekk ut dutch baby pannekake eller disse luftige eplepannekakene.

Cereal pancakes

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. juni 2020
  • 4 porsjoner
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Fargerik pannekake frokostblanding
Ingredienser
  • 4 egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl havremel
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss flytende/smeltet smør
  • Rød og blå konditorfarge
  • Forslag til servering
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Honning
  • Vaniljekesam
  • Vaniljesaus
Slik gjør du det
Steg 1
Visp sammen egg og sukker i en bolle.
Steg 2
Bland bakepulveret, vaniljesukkeret og salt med cirka halvparten av melet, og visp det inn i eggeblandingen.
Steg 3
Spe på med cirka halvparten av melken, før du så rører inn resten av melet. Ha i resten av melken og flytende smør. Hensikten ved å gjøre det på denne måten er at dersom jeg lager en tykk røre først så er det mye enklere å unngå klumper i røren, enn hvis jeg eksempelvis hadde startet med melken.
Steg 4
La pannekakerøren stå og svelle i 20-30 minutter.
Steg 5
Ha pannekakerøren over i 3 sprutflasker. En tom og ren ketchupflaske kan fungere fint. Ha litt rød konditorfarge i den ene flasken og blå i den andre. Rist flaskene, men pass på at du holder de tette.
Steg 6
Sprut små minipannekaker i en stor stekepanne, eller bruk to stekepanner om du vil gjøre det dobbelt så fort. Stekes i litt smør på lav eller middels varme. Snu dem når de begynner å stivne på overflaten. Ha de ferdigstekte pannekakene over på en rist.
Steg 7
Server cereal pannekaker med det friske bær, honning, vaniljekesam, eller vaniljesaus for en ekstra staselig start på dagen.

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Mukimo
Focaccia av surdeig og spelt

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020

Vafler av tørt brød

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales