Chana masala – indisk vegetar på sitt beste

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Chana masala

I går stod det indisk vegetar på menyen hos oss, og flere har allerede vist sin begeistring på Instagram. Selv om jeg allerede har en oppskrift på chana masala fra før av på blogen, så tenkte jeg det var på tide å lage en ny og forbedret variant. Tok meg litt mer tid til gi krydrene litt ekstra omsorg, og laget en og laget en slags currypaste som jeg surret litt i pannen. Tar litt ekstra tid, men er jaggu verdt det. Er du driftig på kjøkkenet vil jeg tro du bruker rundt 40 minutter på denne oppskriften. Resultatet ble en nydelig chana masala, kall oppskriften gjerne for en versjon 2.0 om du vil.

Ved siden av chana masalaen så serverte jeg bare litt vanlig ris, som jeg hadde blandet inn litt gurkemeie og chiliflak for litt mer smak. Litt urter hadde nok også gjort seg i risen, men nøyde meg med å drysse litt koriander over det hele ved servering. Gryten har også litt sting over seg, så en klatt yoghurt er nok også godt til.

Denne retten er også naturlig vegansk og også glutenfri. Og selv om den ikke inneholder kjøtt, så gir kikertene en langvarig metthetsfølelse.

Chana masala - indisk vegetar

Skal du virkelig slå på stortrommen kan du også lage noen nanbrød med hvitløk, eller sjekk ut denne oppskriften på chapati (roti).

Lykke til!

Chana masala

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 1 ss hel spisskummen

  • 1/2 ts korianderfrø

  • 8 stk hele pepperkorn

  • 1/2 ts sennepsfrø

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 stk chili (gjerne grønn om mulig)

  • 3 cm fersk ingefær

  • 1 stk gul løk

  • 2 ss garam masala

  • 1 ts gurkemeie

  • 2 bokser hakkede tomater

  • 2 bokser kikerter (500 gram ikke medregnet lake)

  • 2 never spinat

  • 1 ts salt

  • Pepper

  • Tilbehør
  • Ris

  • Koriander

Fremgangsmåte

  • Rist spisskummen, korianderfrø, sennepsfrø og hele pepperkorn i en varm og tørr panne. Når det begynner å ryke litt av krydrene kan du ha de over i en morter. Støt krydrene slik at du har finpulverisert krydder.
  • Skrell hvitløk og ingefær. Del ingefæret og chilien opp i mindre biter. Ha hvitløk, ingefær og chili i morten og støt det sammen med krydrene. Resultat skal bli en tykk currypaste. Du kan også tilsette bittelitt olivenolje om du synes det blir tørt. En liten matmølle (hakkebollen til stavmikseren) kan sikkert også brukes.
  • Rens og kutt opp den gule løken i små terninger. Surr den i en god klunk olivenolje, til den er blank og myk. Tilsett så currypasten og la den frese sammen med løken i to-tre minutter.
  • Tilsett så gurkemeie og garam masala og bland godt i blandingen. Du vil kjenne en deilig aroma bre seg rundt i kjøkkenet av alle krydrene. Bland inn de hermetiske tomatene og la gryten koke i 20 minutter. Jeg kokte den med lokket av, slik at den blir litt tykkere i konsistensen.
  • Mens gryten koker passer det fint å koke ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdigkokt kan du røre inn bittelitt gurkemeie og/eller tørkede chiliflak om du ønsker.
  • Ha kikertene over i et dørslag, og skyll de godt i kaldt vann til det slutter å skumme.
  • Når gryten har kokt i cirka 15 minutter kan du ha i kikertene. La gryten koke videre frem mot servering. Ha i et par never med spinat, og smak gryten til med salt og pepper. Spinaten vil i løpet av et minutt eller to falle sammen og gryten er klar.
  • Server chana masala i en dyp tallerken eller skål, sammen med ris og et dryss av fersk koriander. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*