
I går stod det indisk vegetar på menyen hos oss, og flere har allerede vist sin begeistring på Instagram. Selv om jeg allerede har en oppskrift på chana masala fra før av på blogen, så tenkte jeg det var på tide å lage en ny og forbedret variant. Tok meg litt mer tid til gi krydrene litt ekstra omsorg, og laget en og laget en slags currypaste som jeg surret litt i pannen. Tar litt ekstra tid, men er jaggu verdt det. Er du driftig på kjøkkenet vil jeg tro du bruker rundt 40 minutter på denne oppskriften. Resultatet ble en nydelig chana masala, kall oppskriften gjerne for en versjon 2.0 om du vil.
Ved siden av chana masalaen så serverte jeg bare litt vanlig ris, som jeg hadde blandet inn litt gurkemeie og chiliflak for litt mer smak. Litt urter hadde nok også gjort seg i risen, men nøyde meg med å drysse litt koriander over det hele ved servering. Gryten har også litt sting over seg, så en klatt yoghurt er nok også godt til.
Denne retten er også naturlig vegansk og også glutenfri. Og selv om den ikke inneholder kjøtt, så gir kikertene en langvarig metthetsfølelse.

Skal du virkelig slå på stortrommen kan du også lage noen nanbrød med hvitløk, eller sjekk ut denne oppskriften på chapati (roti).
Lykke til!