Slik lager du chana masala

  1. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Surr løken i litt olje til den har blitt blank og myk, tilsett hvitløk, ingefær og grønn chili, og surr ytterligere et par minutter.
  2. Lag en liten grop midt i pannen som du har krydderet i (koriander, spisskummen, gurkemeie). Du kan også riste krydderet i en panne ved siden av. Krydderet rister du på medium varme til det begynner å lukte skikkelig.
  3. Bland krydderet med den ferdigsurrete løken, tilsett hakkede tomater og la koke noen minutter.
  4. Hell av væsken av kikertene og ha de oppi gryten. Tilsett litt vann til du får en passende konsistens. La de stå å trekke i minst 10 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
  5. Tilsett garam masala, litt sitronsaft, og smak til med salt
  6. Ha oppi litt fersk koriander rett før servering.

Server gjerne chana masala med en enkel salat, med ris eller  noen nystekte nanbrød, og med litt yoghurt ved siden av.

Vel bekomme!

Chana masala - indisk kikertergryte

Chana masala med nan og yoghurt