Chana masala

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Chana masala

Chana masala er en indisk kikertergryte, hvor kjøttet er erstattet med kikerter. Chana betyr kikerter og masala betyr blanding, ganske beskrivende navn ikke sant? Kikerter er ellers proppfulle av viktige næringsstoffer, er kolestrolsenkende og har godt med proteiner.

I denne oppskriften har jeg valgt å gjøre det litt enkelt for meg selv, og siden det skulle være en enkel hverdagsrett brukte jeg hermetiske kikerter og ferdigmalte krydrer. For en mer autentisk smak kan du bruke hele krydrer, som du rister i en panne og kverner/maler etterpå.

Har du litt ekstra tid så kan du også slå til med hjemmelagede nanbrød

Vel bekomme!

Chana masala

4 fra 13 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 cm 2 ingefær

  • 1 1 stk grønn chili

  • 2 ts 2 malt koriander

  • 1 ts 1 malt spisskummen

  • 1/2 ts 1/2 gurkemeie

  • 1 boks 1 hermetiske cherrytomater

  • 2-3 bokser kikerter

  • Vann

  • 1 ts 1 garam masala

  • Salt

  • Sitronsaft

  • Koriander

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Surr løken i litt olje til den har blitt blank og myk, tilsett hvitløk, ingefær og grønn chili, og surr ytterligere et par minutter.
  • Lag en liten grop midt i pannen som du har krydderet i (koriander, spisskummen, gurkemeie). Du kan også riste krydderet i en panne ved siden av. Krydderet rister du på medium varme til det begynner å lukte skikkelig.
  • Bland krydderet med den ferdigsurrete løken, tilsett hakkede tomater og la koke noen minutter.
  • Hell av væsken av kikertene og ha de oppi gryten. Tilsett litt vann til du får en passende konsistens. La de stå å trekke i minst 10 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
  • Tilsett garam masala, litt sitronsaft, og smak til med salt
  • Ha oppi litt fersk koriander rett før servering. Server gjerne chana masala med en enkel salat, med ris/nanbrød og eventuelt litt yoghurt ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

5 Kommentarer

  1. Så herlig, og så godt! Var skeptisk til kikerter i begynnelsen, men smaker fort godt når man får blandet det inn i litt krydder og smaker!

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig at du likte den 🙂 Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. I utgangspunktet syntes jeg ikke kikertergryte hørtes så innbydende ut, men ble virkelig positivt overrasket over retten.

  2. Kjempegodt! Serverte med nanbrød, papadums og hjemmelaget raita. Dette skal lages igjen:)

  3. Hei hvor er det blitt av kokosmelken og grønnsaksbuljongen?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*