• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. mai 2017

Chana masala

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Chana masala

Chana masala er en indisk kikertergryte, hvor kjøttet er erstattet med kikerter. Chana betyr kikerter og masala betyr blanding, ganske beskrivende navn ikke sant? Kikerter er ellers proppfulle av viktige næringsstoffer, er kolestrolsenkende og har godt med proteiner.

I denne oppskriften har jeg valgt å gjøre det litt enkelt for meg selv, og siden det skulle være en enkel hverdagsrett brukte jeg hermetiske kikerter og ferdigmalte krydrer. For en mer autentisk smak kan du bruke hele krydrer, som du rister i en panne og kverner/maler etterpå.

Har du litt ekstra tid så kan du også slå til med hjemmelagede nanbrød

Chana masala

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. mai 2017
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Chana masala - indisk kikertergryte
Ingredienser
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 grønn chili
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 2-3 bokser kikerter
  • Vann
  • 1 ts garam masala
  • Salt
  • Sitronsaft
  • Koriander
Slik gjør du det
Steg 1
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Surr løken i litt olje til den har blitt blank og myk, tilsett hvitløk, ingefær og grønn chili, og surr ytterligere et par minutter.
Steg 2
Lag en liten grop midt i pannen som du har krydderet i (koriander, spisskummen, gurkemeie). Du kan også riste krydderet i en panne ved siden av. Krydderet rister du på medium varme til det begynner å lukte skikkelig.
Steg 3
Bland krydderet med den ferdigsurrete løken, tilsett hakkede tomater og la koke noen minutter.
Steg 4
Hell av væsken av kikertene og ha de oppi gryten. Tilsett litt vann til du får en passende konsistens. La de stå å trekke i minst 10 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
Steg 5
Tilsett garam masala, litt sitronsaft, og smak til med salt
Steg 6
Ha oppi litt fersk koriander rett før servering. Server gjerne chana masala med en enkel salat, med ris eller  noen nystekte nanbrød, og med litt yoghurt ved siden av.

Vel bekomme!

Stikkord

  • gryter
  • indisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget waldorfsalat
Pasta a la hjort

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

3 comments

  • Julie Henriksen
    2. oktober 2017

    Så herlig, og så godt! Var skeptisk til kikerter i begynnelsen, men smaker fort godt når man får blandet det inn i litt krydder og smaker!

    • Rolf-Anders Vollan
      3. oktober 2017

      Så hyggelig at du likte den 🙂 Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. I utgangspunktet syntes jeg ikke kikertergryte hørtes så innbydende ut, men ble virkelig positivt overrasket over retten.

  • Heidi
    24. januar 2019

    Kjempegodt! Serverte med nanbrød, papadums og hjemmelaget raita. Dette skal lages igjen:)

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
39delinger