
Chana masala er en indisk kikertergryte, hvor kjøttet er erstattet med kikerter. Chana betyr kikerter og masala betyr blanding, ganske beskrivende navn ikke sant? Kikerter er ellers proppfulle av viktige næringsstoffer, er kolestrolsenkende og har godt med proteiner.
I denne oppskriften har jeg valgt å gjøre det litt enkelt for meg selv, og siden det skulle være en enkel hverdagsrett brukte jeg hermetiske kikerter og ferdigmalte krydrer. For en mer autentisk smak kan du bruke hele krydrer, som du rister i en panne og kverner/maler etterpå.
Har du litt ekstra tid så kan du også slå til med hjemmelagede nanbrød
Vel bekomme!
Så herlig, og så godt! Var skeptisk til kikerter i begynnelsen, men smaker fort godt når man får blandet det inn i litt krydder og smaker!
Så hyggelig at du likte den 🙂 Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. I utgangspunktet syntes jeg ikke kikertergryte hørtes så innbydende ut, men ble virkelig positivt overrasket over retten.
Kjempegodt! Serverte med nanbrød, papadums og hjemmelaget raita. Dette skal lages igjen:)
Hei hvor er det blitt av kokosmelken og grønnsaksbuljongen?
Det skal ikke være kokosmelk og grønnsaksbuljong i denne oppskriften.