• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. desember 2018

Chapati (roti)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Chapati - indisk hverdagsbrød

Chapati er et enkelt indisk og pannestekt hverdagsbrød som er perfekt til indisk hverdagsmat. Selv serverte jeg dette til dal, som er en nydelig linsegryte (kommer oppskrift om kort tid).  Mens nanbrød gjerne er litt fyldigere og inneholder gjær så bruker man gjerne en litt grovere meltype i chapati, og er derfor også et sunnere alternativ. Chapati inneholder bare tre ulike ingredienser; mel, salt og vann, og er svært enkle å lage.

Visste du at både chapati og de tradisjonelle nanbrødene ofte blir brukt som et spiseredskap til å skrape opp maten? Selv spiser jeg det nok mer ved siden av, men er jo også en fin måte å få med seg siste rest fra tallerkenen.

Chapati - enkelt indisk brød

Indisk dal servert med chapati
Chapati er deilig tilbehør til indisk dal

Håper chapatibrødene blir vellykket og at de faller i smak!

Chapati - et indisk hverdagsbrød

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. desember 2018
  • 6 stk
  • 40 min
  • Skriv ut
Chapati
Ingredienser
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 2 dl sammalt rugmel, finmalt
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1,5-2 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel, salt og vann i en bolle. Kna deigen sammen til en du har en litt kompakt deig. La deigen hvile under et klede eller i en bolle med lokk på i cirka 10 minutter.
Steg 2
Rull deigen utover til en avlang pølse, og del den opp i cirka 6 like store emner. Trill hvert emne til en ball, som kjevles utover til tynne lefser.
Steg 3
Stek hver leiv (lefse) i en varm og tørr stekepanne. Beregn et par minutter på hver side, men snu ofte underveis slik at du unngår at de brenner seg.
Steg 4
Legg de ferdigstekte brødene over på et lett fuktig klede, og brett kledet over slik at de holder seg myke og varme til de skal serveres.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Brød
  • indisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Amerikanske cookies
Indisk dal

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
2 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

2 comments

  • Anne Karlsen
    10. oktober 2020

    Tusen takk for at la ut oppskriftene av rotibrødet og linse/blomkålsuppa😊👍

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      10. oktober 2020

      Hei Anne,
      Det var bare hyggelig. Da høres det ut som at begge oppskriftene falt i smak 🙂 🙂
      Rolf-Anders

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales