Chapati (roti)

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Enkle chapati

Chapati er et enkelt indisk og pannestekt hverdagsbrød som er perfekt til indisk hverdagsmat. Selv serverte jeg dette til dal, som er en nydelig linsegryte (kommer oppskrift om kort tid).  Mens nanbrød gjerne er litt fyldigere og inneholder gjær så bruker man gjerne en litt grovere meltype i chapati, og er derfor også et sunnere alternativ. Chapati inneholder få og enkle ingredienser, og er svært enkle å lage.

Visste du at både chapati og de tradisjonelle nanbrødene ofte blir brukt som et spiseredskap til å skrape opp maten? Selv spiser jeg det nok mer ved siden av, men er jo også en fin måte å få med seg siste rest fra tallerkenen.

Indisk dal servert med chapati
Chapati er deilig tilbehør til indisk dal

Håper chapatibrødene blir vellykket og at de faller i smak!

Chapati – et indisk hverdagsbrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

6

stk
Tilberedning

30

minutter
Total steketid

10

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl sammalt hvete, finmalt

  • 1 dl sammalt rugmel, finmalt

  • 2,5 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts bakepulver (valgfritt)

  • 1,5-2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Ha mel, salt og vann i en bolle. Kna deigen i 5-10 minutter. Spe med vann til du har en lett klissete deig. Dekk deigen til med godt med olje, og la de hvile i 15-20 minutter.
  • Rull deigen utover til en avlang pølse, og del den opp i cirka 6 like store emner. Trill hvert emne til en ball, som kjevles utover til tynne lefser.
  • Stek hver leiv (lefse) i en varm stekepanne i bittelitt smør (gjerne klaret smør) eller olje. Beregn 1-2 minutter på hver side, på høy varme.
  • Legg de ferdigstekte brødene over på et lett fuktig klede, og brett kledet over slik at de holder seg myke og varme til de skal serveres.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Anne Karlsen

    Tusen takk for at la ut oppskriftene av rotibrødet og linse/blomkålsuppa😊👍

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Anne,
      Det var bare hyggelig. Da høres det ut som at begge oppskriftene falt i smak 🙂 🙂
      Rolf-Anders

  2. Ragnhild

    Vil det fungere å bytte ut sammalt hvete med sammalt speltmel? Ikke pga. gluten, men fordi jeg ikke har sammalt hvete i skapet.

    • Rolf-Anders Vollan

      Det vil jeg tro går fint. Det blir jo så klart en litt annen smak, men kan ikke se at det skulle by på andre problemer 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*