Chapati er et enkelt indisk og pannestekt hverdagsbrød som er perfekt til indisk hverdagsmat. Selv serverte jeg dette til dal, som er en nydelig linsegryte (kommer oppskrift om kort tid). Mens nanbrød gjerne er litt fyldigere og inneholder gjær så bruker man gjerne en litt grovere meltype i chapati, og er derfor også et sunnere alternativ. Chapati inneholder bare tre ulike ingredienser; mel, salt og vann, og er svært enkle å lage.
Visste du at både chapati og de tradisjonelle nanbrødene ofte blir brukt som et spiseredskap til å skrape opp maten? Selv spiser jeg det nok mer ved siden av, men er jo også en fin måte å få med seg siste rest fra tallerkenen.

Håper chapatibrødene blir vellykket og at de faller i smak!
Chapati - et indisk hverdagsbrød
- 5. desember 2018
- 6 stk
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2 dl sammalt hvete, finmalt
- 2 dl sammalt rugmel, finmalt
- 1 dl siktet hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1,5-2 dl vann
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha mel, salt og vann i en bolle. Kna deigen sammen til en du har en litt kompakt deig. La deigen hvile under et klede eller i en bolle med lokk på i cirka 10 minutter.
- Steg 2
- Rull deigen utover til en avlang pølse, og del den opp i cirka 6 like store emner. Trill hvert emne til en ball, som kjevles utover til tynne lefser.
- Steg 3
- Stek hver leiv (lefse) i en varm og tørr stekepanne. Beregn et par minutter på hver side, men snu ofte underveis slik at du unngår at de brenner seg.
- Steg 4
- Legg de ferdigstekte brødene over på et lett fuktig klede, og brett kledet over slik at de holder seg myke og varme til de skal serveres.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.
Tusen takk for at la ut oppskriftene av rotibrødet og linse/blomkålsuppa😊👍
Hei Anne,
Det var bare hyggelig. Da høres det ut som at begge oppskriftene falt i smak 🙂 🙂
Rolf-Anders