Chili con carne med storfekjøtt

Chili con carne med storfekjøtt
Chili con carne med storfekjøtt

Det er enkelte retter som er typiske gjengangere på menyen her hjemme, og en av disse rettene er chili con carne. Det spiller egentlig ikke noen rolle om det er helg eller hverdag. Er det en vanlig ukedag så lager jeg gjerne en enklere variant, mens dersom det er helg og vi har invitert noen venner over på middag så blir det fort luksusutgaven av chili con carne. Dette er en variant med både storfekjøtt og karbonadedeig, og man tar seg gjerne litt ekstra tid til å la gryten stå å putre på ovnen for å trekke de gode smakene og for å få kjøttet skikkelig mørt.

Chili con carne med storfekjøtt
Chili con carne med storfekjøtt

Neste gang du venter middagsgjester eller dere bare vil kose dere ekstra godt – klin til med en varmende chili con carne med storfekjøtt.

Chili con carne er en rett jeg synes det skal være litt piff over, og da er det veldig godt med en liten spiseskje mager kesam eller lettrømme som blir en fin kontrast mot den hete gryten. Server gjerne nystekte rundstykker ved siden av. Les oppskrift på grove rundstykker med gresskarkjerner, eller se mange flere oppskrifter på rundstykker her.

Tips! Siden chili con carne bare blir bedre av å stå og koke lenge er det lurt å bruke kjøttyper som høyrygg og grytekjøtt, som også er billigere enn mye annet storfekjøtt.

Lykke til!

Chili con carne med storfekjøtt

Chili con carne med storfekjøtt

Ingredienser

  • 600 gram storfekjøtt (grytekjøtt, høyrygg el)
  • 400 gram karbonadedeig
  • 2 gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chilipepper
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ss spisskummen
  • 1 kanelstang
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ss kakao
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks chilibønner

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær kjøttet i terninger på ca 2 x 2 cm. Brun kjøtt og karbonadedeig i en varm stekepanne, i flere omganger. Ha ferdigstekt kjøtt over i en gryte etter hvert som det er ferdigstekt.
Steg 2
Finhakk løk, hvitløk, chili (fjern steinene), rød og grønn paprika. Surres i litt olje før det has sammen med kjøttet i gryten. Surr gjerne tomatpureen sammen med løken og paprikaen det siste minuttet, før du har det sammen med kjøttet.
Steg 3
Tilsett hakkede tomater, buljong, spisskummen, kanelstang, kajennepepper, laurbærblad, oregano og salt.
Steg 4
La gryten koke i minst 1-1,5 time, men gjerne lengre.
Steg 5
Rett før servering tilsatte jeg kakao, kidneybønner og chilibønner, og fjern gjerne kanelstangen og laurbærbladet.