• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. mars 2016

Chili con carne med storfekjøtt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften
Chili con carne med storfekjøtt
Chili con carne med storfekjøtt

Det er enkelte retter som er typiske gjengangere på menyen her hjemme, og en av disse rettene er chili con carne. Det spiller egentlig ikke noen rolle om det er helg eller hverdag. Er det en vanlig ukedag så lager jeg gjerne en enklere variant, mens dersom det er helg og vi har invitert noen venner over på middag så blir det fort luksusutgaven av chili con carne. Dette er en variant med både storfekjøtt og karbonadedeig, og man tar seg gjerne litt ekstra tid til å la gryten stå å putre på ovnen for å trekke de gode smakene og for å få kjøttet skikkelig mørt.

Chili con carne med storfekjøtt
Chili con carne med storfekjøtt

Neste gang du venter middagsgjester eller dere bare vil kose dere ekstra godt – klin til med en varmende chili con carne med storfekjøtt.

Chili con carne er en rett jeg synes det skal være litt piff over, og da er det veldig godt med en liten spiseskje mager kesam eller lettrømme som blir en fin kontrast mot den hete gryten. Server gjerne nystekte rundstykker ved siden av. Les oppskrift på grove rundstykker med gresskarkjerner, eller se mange flere oppskrifter på rundstykker her.

Tips! Siden chili con carne bare blir bedre av å stå og koke lenge er det lurt å bruke kjøttyper som høyrygg og grytekjøtt, som også er billigere enn mye annet storfekjøtt.

Lykke til!

Chili con carne med storfekjøtt

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. mars 2016
  • 8 porsjoner
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Chili con carne med storfekjøtt
Ingredienser
  • 600 gram storfekjøtt (grytekjøtt, høyrygg el)
  • 400 gram karbonadedeig
  • 2 gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chilipepper
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ss spisskummen
  • 1 kanelstang
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ss kakao
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks chilibønner
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær kjøttet i terninger på ca 2 x 2 cm. Brun kjøtt og karbonadedeig i en varm stekepanne, i flere omganger. Ha ferdigstekt kjøtt over i en gryte etter hvert som det er ferdigstekt.
Steg 2
Finhakk løk, hvitløk, chili (fjern steinene), rød og grønn paprika. Surres i litt olje før det has sammen med kjøttet i gryten. Surr gjerne tomatpureen sammen med løken og paprikaen det siste minuttet, før du har det sammen med kjøttet.
Steg 3
Tilsett hakkede tomater, buljong, spisskummen, kanelstang, kajennepepper, laurbærblad, oregano og salt.
Steg 4
La gryten koke i minst 1-1,5 time, men gjerne lengre.
Steg 5
Rett før servering tilsatte jeg kakao, kidneybønner og chilibønner, og fjern gjerne kanelstangen og laurbærbladet.

 

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki
Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
29delinger