Chili con carne med karbonadedeig

Chili con carne med salat

I går skulle vi på kino litt tidlig på kvelden, og da passet det perfekt å gjøre klar en chili con carne før vi dro. Det er noe med at slike gryter bare blir bedre og bedre om de får stå en liten stund. Da vi kom hjem var det bare å varme den opp igjen, og nyte den sammen med en enkel salat og lettrømme.

Tips! Du kan også lage denne retten på ca 30 minutter, men jeg synes den bør stå å putre minst 45-60 minutter for at smakene får satt seg skikkelig.

Chili con carne

Chili con carne er en av helgefavorittene mine, og du kan finne en rekke andre chiligryter her på bloggen. Du finner blant annet en ekstra lettvint chili con carne for deg som har litt ekstra dårlig tid. På den andre enden av skalaen finner du luksusutgaven, en skikkelig digg chili con carne med storfekjøtt. I tillegg har jeg også en helt annen variant hvor storfekjøtt er byttet ut med kylling, denne har jeg kalt chili con pollo. Neste man ut må nok bli chili sin carne, som er vegetarvarianten.

Chili con carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt og er i grunn veldig beskrivende for retten. I denne oppskriften har jeg erstattet kjøttdeigen med karbonadedeig. Dette gjør den litt magrere, og passer godt både til hverdager og fest.
Chili con carne

Ingredienser

  • 800 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød chili
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 dl vann
  • 1/2 - 1 ss fersk oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 - 1 ts kajennepepper
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1 boks chilibønner
  • Forslag til tilbehør
  • Salat
  • Cherrytomater
  • Lettrømme eller mager kesam

Fremgangsmåte

Steg 1
Brun karbonadedeigen i to omganger på høy varme, og ha den i en gryte etter hvert som den er ferdig.
Steg 2
Kutt løk, paprika, hvitløk og chili i små biter og surr den i pannen i litt olje til grønnsakene er møre.
Steg 3
Ha grønnsakene sammen med karbonadedeig, tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, vann, oreganoblader, spisskummen og kajennepepper.
Steg 4
Kok på svak varme i ca 1 time.
Steg 5
Mot slutten av koketiden tilsettes boksen med chilibønner
Steg 6
Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer kajennepepper om ønskelig.
Steg 7
Server chili con carne med en enkel salat og litt mager kesam til.