Chili con carne med karbonadedeig

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Chili con carne med salat

I går skulle vi på kino litt tidlig på kvelden, og da passet det perfekt å gjøre klar en chili con carne før vi dro. Det er noe med at slike gryter bare blir bedre og bedre om de får stå en liten stund. Da vi kom hjem var det bare å varme den opp igjen, og nyte den sammen med en enkel salat og lettrømme.

Tips! Du kan også lage denne retten på ca 30 minutter, men jeg synes den bør stå å putre minst 45-60 minutter for at smakene får satt seg skikkelig.

Chili con carne

Chili con carne er en av helgefavorittene mine, og du kan finne en rekke andre chiligryter her på bloggen. Du finner blant annet en ekstra lettvint chili con carne for deg som har litt ekstra dårlig tid. På den andre enden av skalaen finner du luksusutgaven, en skikkelig digg chili con carne med storfekjøtt. I tillegg har jeg også en helt annen variant hvor storfekjøtt er byttet ut med kylling, denne har jeg kalt chili con pollo. Neste man ut må nok bli chili sin carne, som er vegetarvarianten.

Chili con carne

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

45

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 800 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk grønn paprika

  • 1 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpurè

  • 1 stk grønnsaksbuljongterning

  • 1 dl vann

  • 1 ss fersk oregano

  • 1 ts spisskummen

  • 1/2 – 1 ts kajennepepper

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • 1 boks chilibønner

  • Forslag til tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

  • Lettrømme eller mager kesam

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen i to omganger på høy varme, og ha den i en gryte etter hvert som den er ferdig.
  • Kutt løk, paprika, hvitløk og chili i små biter og surr den i pannen i litt olje til grønnsakene er møre.
  • Ha grønnsakene sammen med karbonadedeig, tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, vann, oreganoblader, spisskummen og kajennepepper.
  • Kok på svak varme i 45 minutter eller lengre.
  • Mot slutten av koketiden tilsettes boksen med chilibønner
  • Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer kajennepepper om ønskelig.
  • Server chili con carne med en enkel salat og litt mager kesam til.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*