Chili con pollo – Chiligryte med kylling

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Chili con pollo

Det er ingen hemmelighet at jeg er svært glad i tex mex, og chili con pollo er nyeste innslag i denne sjangeren. Mens chili con carne betyr chili med kjøtt, og lages ofte av storfekjøtt, så har jeg kalt denne retten for chili con pollo siden den er laget med kylling (pollo).

Chili con pollo er mager og god hverdagsmat, men siden jeg er svært glad i tex mex så synes jeg den fungerer like bra som helgekos. Denne retten er dessuten kjapp og enkel og lage og er nok et innslag av middag på under halvtimen. Har du litt lengre tid, så blir denne gryten bare bedre og bedre jo lengre den får stå og putre på komfyren.

Du kan fint erstatte kyllingen med annet kjøtt, eller kanskje erstatte den med ekstra bønner og linser hvis du heller ønsker en vegetarvariant. Tidligere har jeg publisert chili con carne med karbonadedeig, som er en populær gjenganger her hjemme.

Chili con pollo

4.3 fra 12 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk rød paprika

  • 2 stk gulrøtter

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chilipepper (prøv deg frem)

  • 3 ss tomatpurè

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 stk terning kyllingbuljong

  • 1 dl vann

  • 1 ts spisskummen

  • 1/2 ts kajennepepper

  • 1/2 ss fersk oregano

  • Tabasco (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • 1 boks chilibønner

Fremgangsmåte

  • Start med å skjære kyllingen i smått og stek den i en varm stekepanne.
  • Mens kyllingen freser i pannen har du tid til å kutte løk, paprika og gulrot i små terninger, samt finhakke hvitløk og rød chili (fjern først frøene).
  • Surr grønnsakene lett i en gryte i litt olje til løken er blank. Tilsett tomatpuré og surr videre i et lite minutt.
  • Ha oppi den stekte kyllingen, hakkede tomater, vann, buljongterning, spisskummen og kajennepepper, og bladene fra oreganostilkene.
  • La gryten koke i ca 10 minutter og smak til med tabasco, salt og pepper.
  • Rett før servering tilsettes én boks chilibønner. Server gjerne med en liten skje mager kesam og en grønn salat ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Pollo chilli Con Carne var kjempegod 🤩👍

    • Rolf-Anders Vollan

      Så bra, det er bestandig utrolig hyggelig å høre om oppskrifter som faller i smak 😃

  2. Kjempegodt🤩

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*