Chili og limestekt kylling med pasta

Chili og limestekt kylling med gran penzotti

Chili og limestekt kylling er en enkel og god middag som er ferdig på under halvtimen. Ved å steke kyllingen i lime og chili så får kyllingen en fin kombinasjon av syrlighet, og varme fra chilien.

Tidligere denne uken var jeg på en løpetur oppover langs akerselva, og da passet det fint å lage noe som var både lettvint og godt etter løpeturen. Ved å steke kyllingen i lime og chili så får kyllingen en fin kombinasjon av syrlighet, og varme fra chilien.

Sammen med limestekt kylling laget jeg en enkel salat og kokte opp Gran penzotti av eggpasta. Gran penzotti er små pastaputer som ser ut som små calzoner, og fås kjøpt på de fleste dagligvarebutikker. Pastaputene er ikke helsekost i seg selv, så dersom man ønsker en magrere variant kan man eventuelt droppe pastaen og heller lage en mer spennende salat, eller benytte en sunnere pastavariant.

Chili og limestekt kylling med pasta

  • 7. november 2015
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Chili og limestekt kylling med gran penzotti - galleri

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 3 lime
  • 1 rød chili
  • Salt
  • Tilbehør
  • 150 gram salt
  • 10 cherrytomater
  • 250 gram pastaputer

Fremgangsmåte

Steg 1
Vask lime og chilipepper
Steg 2
Kutt én lime i tynne båter, og en chili i små ringer. Ha dette i en pose sammen med saften av en og en halv lime og kyllingfileter.
Steg 3
La kyllingen ligge i posen i ca 10 minutter mens du lager klar en enkel salat av salatblader og tomat.
Steg 4
Krydre fileten med salt og stek de i en varm stekepanne sammen med marinaden i ca 6 minutter på hver side, til den er godt gjennomstekt.
Steg 5
Kok opp fersk pasta etter anvisning på pakken.
Steg 6
La filetene hvile noen minutter før du sjekker om den er gjennomstekt med en kniv. Skvis saft fra den siste halve limen over kyllingen, og server limestekt kylling sammen med pasta og salat. Vel bekomme!