• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. september 2015

Chilikylling med mango- og eplesalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Chilikylling med kokosris og mangosalat

Etter en lang og hektisk uke på jobb var det veldig godt å ta helg med god samvittighet, og på menyen stod det chilikylling med mango- og eplesalat, servert med kokosris. Balansen mellom det søte og syrlige i salaten er så god at jeg kunne sikkert bare spist den som et eget måltid.

For å unngå så mye gris og nærkontakt med kyllingen blandet jeg marinaden sammen med kyllingen i en brødpose. Da kan jeg bare gni inn marinaden fra utsiden av posen.

Server chilikylllingen enten med byggris eller vanlig hvit ris ved siden av.

Chilikylling

Chilikylling med mangosalat og kokosris

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. september 2015
  • 3 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Chilikylling med mangosalat
Ingredienser
  • 3 kyllingfileter
  • Marinade
  • 2-3 ss red curry paste
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/3 korianderplante
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1/2 lime
  • 1/2 ts salt
  • Mangosalat
  • 1 mango
  • 1 eple
  • 3 vårløk
  • 1/2 lime
  • Fersk mynte
  • Kokosris
  • 1 løk
  • 2 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk (gjerne lettvarianten)
  • 2 dl vann
  • 1/2 ts salt
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 150 grader.
Steg 2
Bland sammen curry paste,oppkuttet ingefær og koriander og olje, og ha det i en brødpose.
Steg 3
Ha kyllingfiletene oppi posen og gni filetene inn med blandingen. Du kan også blande dette i en bolle, men på denne måten slipper du å bli grisete av kyllingen.
Steg 4
Stek kyllingen 2-3 minutter på hver side i en varm panne, legg den deretter over i en ildfastform.
Steg 5
Sett ildfastformen i stekeovnen i ca 17 minutter til at den er gjennomstekt.
Steg 6
Del eplet i to, ta ut kjernehuset og skjær eplet i små terninger. Ha bitene i en skål og skvis saften av en lime over.
Steg 7
Del en mango og skjær terninger av mangokjøttet, snitt vårløken i små ringer, og ha dette i lag med eplene sammen med finsnittet koriander og mynte

 

 

Håper retten smaker!

Legg gjerne igjen en kommentar nederst i oppskriften

Stikkord

  • asiatisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Het tomatsuppe med kylling
Blåbærsuppe – Full av smak og antioksidanter

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales