Chilikylling med mangosalat og kokosris

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Chilikylling med kokosris og mangosalat

Etter en lang og hektisk uke på jobb var det veldig godt å ta helg med god samvittighet, og på menyen stod det chilikylling med mango- og eplesalat, servert med kokosris. Balansen mellom det søte og syrlige i salaten er så god at jeg kunne sikkert bare spist den som et eget måltid.

For å unngå så mye gris og nærkontakt med kyllingen blandet jeg marinaden sammen med kyllingen i en brødpose. Da kan jeg bare gni inn marinaden fra utsiden av posen.

Server chilikylllingen enten med byggris eller vanlig hvit ris ved siden av.

Chilikylling med mangosalat og kokosris

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middag
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

28

minutter
Steketid (ovn)

17

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfileter

  • Marinade
  • 2 ss red curry paste

  • 1 ss revet ingefær

  • 1/3 stk korianderplante

  • 1/2 dl rapsolje

  • 1/2 stk lime

  • 1/2 ts salt

  • Mangosalat
  • 1 stk mango

  • 1 stk eple

  • 3 stk vårløk

  • 1/2 stk lime

  • Fersk mynte

  • Kokosris
  • 1 stk gul løk

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 2 dl vann

  • 2 dl jasminris

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 150 grader.
  • Bland sammen curry paste,oppkuttet ingefær og koriander og olje, og ha det i en brødpose.
  • Ha kyllingfiletene oppi posen og gni filetene inn med blandingen. Du kan også blande dette i en bolle, men på denne måten slipper du å bli grisete av kyllingen.
  • Stek kyllingen 2-3 minutter på hver side i en varm panne, legg den deretter over i en ildfastform.
  • Sett ildfastformen i stekeovnen i ca 17 minutter til at den er gjennomstekt.
  • Rens og kutt løken i små terninger. Surr den så i litt raps- eller solsikkeolje på lav-medium varme, til den begynner å bli blank og myk. Ha i vann, kokosmelk og salt, og kok opp. Tilsett så jasminris og la det hele småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter (se anvisning på pakken). Rør om en sjelden gang ved behov. Når risen har kokt ferdig skrur du bare av platen og lar risen stå.
  • Del eplet i to, ta ut kjernehuset og skjær eplet i små terninger. Ha bitene i en skål og skvis saften av en lime over.
  • Del en mango og skjær terninger av mangokjøttet, snitt vårløken i små ringer, og ha dette i lag med eplene sammen med finsnittet koriander og mynte

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*