Etter en lang og hektisk uke på jobb var det veldig godt å ta helg med god samvittighet, og på menyen stod det chilikylling med mango- og eplesalat, servert med kokosris. Balansen mellom det søte og syrlige i salaten er så god at jeg kunne sikkert bare spist den som et eget måltid.
For å unngå så mye gris og nærkontakt med kyllingen blandet jeg marinaden sammen med kyllingen i en brødpose. Da kan jeg bare gni inn marinaden fra utsiden av posen.
Server chilikylllingen enten med byggris eller vanlig hvit ris ved siden av.
Chilikylling med mangosalat og kokosris
- 5. september 2015
- 3 porsjoner
- 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 3 kyllingfileter
- Marinade
- 2-3 ss red curry paste
- 1 ss revet ingefær
- 1/3 korianderplante
- 1/2 dl rapsolje
- 1/2 lime
- 1/2 ts salt
- Mangosalat
- 1 mango
- 1 eple
- 3 vårløk
- 1/2 lime
- Fersk mynte
- Kokosris
- 1 løk
- 2 dl jasminris
- 2,5 dl kokosmelk (gjerne lettvarianten)
- 2 dl vann
- 1/2 ts salt
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 150 grader.
- Steg 2
- Bland sammen curry paste,oppkuttet ingefær og koriander og olje, og ha det i en brødpose.
- Steg 3
- Ha kyllingfiletene oppi posen og gni filetene inn med blandingen. Du kan også blande dette i en bolle, men på denne måten slipper du å bli grisete av kyllingen.
- Steg 4
- Stek kyllingen 2-3 minutter på hver side i en varm panne, legg den deretter over i en ildfastform.
- Steg 5
- Sett ildfastformen i stekeovnen i ca 17 minutter til at den er gjennomstekt.
- Steg 6
- Del eplet i to, ta ut kjernehuset og skjær eplet i små terninger. Ha bitene i en skål og skvis saften av en lime over.
- Steg 7
- Del en mango og skjær terninger av mangokjøttet, snitt vårløken i små ringer, og ha dette i lag med eplene sammen med finsnittet koriander og mynte
Håper retten smaker!