Chilikylling med mangosalat og kokosris

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Chilikylling med kokosris og mangosalat

Etter en lang og hektisk uke på jobb var det veldig godt å ta helg med god samvittighet, og på menyen stod det chilikylling med mango- og eplesalat, servert med kokosris. Balansen mellom det søte og syrlige i salaten er så god at jeg kunne sikkert bare spist den som et eget måltid.

For å unngå så mye gris og nærkontakt med kyllingen blandet jeg marinaden sammen med kyllingen i en brødpose. Da kan jeg bare gni inn marinaden fra utsiden av posen.

Server chilikylllingen enten med byggris eller vanlig hvit ris ved siden av.

Banner - Mat du blir glad av

Chilikylling med mangosalat og kokosris

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middag
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

28

minutter
Steketid (ovn)

17

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 4 stk kyllingfileter

  • Marinade
  • 2 ss 2 red curry paste

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 1/3 stk 1/3 korianderplante

  • 1/2 dl 1/2 rapsolje

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Mangosalat
  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 eple

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • frisk koriander (valgfritt)

  • frisk mynte

  • Kokosris
  • 1 stk 1 gul løk

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 2 dl 2 vann

  • 2 dl 2 jasminris

  • 1/2 ts 1/2 salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 150 grader.
  • Bland sammen curry paste,oppkuttet ingefær og koriander og olje, og ha det i en brødpose.
  • Ha kyllingfiletene oppi posen og gni filetene inn med blandingen. Du kan også blande dette i en bolle, men på denne måten slipper du å bli grisete av kyllingen.
  • Stek kyllingen 2-3 minutter på hver side i en varm panne, legg den deretter over i en ildfastform.
  • Sett ildfastformen i stekeovnen i ca 17 minutter til at den er gjennomstekt.
  • Rens og kutt løken i små terninger. Surr den så i litt raps- eller solsikkeolje på lav-medium varme, til den begynner å bli blank og myk. Ha i vann, kokosmelk og salt, og kok opp. Tilsett så jasminris og la det hele småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter (se anvisning på pakken). Rør om en sjelden gang ved behov. Når risen har kokt ferdig skrur du bare av platen og lar risen stå.
  • Del eplet i to, ta ut kjernehuset og skjær eplet i små terninger. Ha bitene i en skål og skvis saften av en lime over.
  • Del en mango og skjær terninger av mangokjøttet, snitt vårløken i små ringer, og ha dette i lag med eplene sammen med finsnittet koriander og mynte

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Rita Borgen

    Flotte oppskrifter som jeg gleder meg til å prøve👍😊

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*