Chilikylling med mango- og eplesalat

Chilikylling med kokosris og mangosalat

Etter en lang og hektisk uke på jobb var det veldig godt å ta helg med god samvittighet, og på menyen stod det chilikylling med mango- og eplesalat, servert med kokosris. Balansen mellom det søte og syrlige i salaten er så god at jeg kunne sikkert bare spist den som et eget måltid.

For å unngå så mye gris og nærkontakt med kyllingen blandet jeg marinaden sammen med kyllingen i en brødpose. Da kan jeg bare gni inn marinaden fra utsiden av posen.

Server chilikylllingen enten med byggris eller vanlig hvit ris ved siden av.

Chilikylling

Chilikylling med mangosalat og kokosris

  • 5. september 2015
  • 3 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Chilikylling med mangosalat

Ingredienser

  • 3 kyllingfileter
  • Marinade
  • 2-3 ss red curry paste
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/3 korianderplante
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1/2 lime
  • 1/2 ts salt
  • Mangosalat
  • 1 mango
  • 1 eple
  • 3 vårløk
  • 1/2 lime
  • Fersk mynte
  • Kokosris
  • 1 løk
  • 2 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk (gjerne lettvarianten)
  • 2 dl vann
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 150 grader.
Steg 2
Bland sammen curry paste,oppkuttet ingefær og koriander og olje, og ha det i en brødpose.
Steg 3
Ha kyllingfiletene oppi posen og gni filetene inn med blandingen. Du kan også blande dette i en bolle, men på denne måten slipper du å bli grisete av kyllingen.
Steg 4
Stek kyllingen 2-3 minutter på hver side i en varm panne, legg den deretter over i en ildfastform.
Steg 5
Sett ildfastformen i stekeovnen i ca 17 minutter til at den er gjennomstekt.
Steg 6
Del eplet i to, ta ut kjernehuset og skjær eplet i små terninger. Ha bitene i en skål og skvis saften av en lime over.
Steg 7
Del en mango og skjær terninger av mangokjøttet, snitt vårløken i små ringer, og ha dette i lag med eplene sammen med finsnittet koriander og mynte