Chilisaus

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Chilisaus

For noen dager siden laget jeg tex-mex, og jeg slo til med litt forskjellig tilbehør. Blant annet ble den ferdigkjøpte salsaen erstattet til fordel for en hjemmelaget chilisaus. Kan ikke sammenlignes med de glassene du kjøper ferdig på butikken.

Chilisausen er enkel å lage, og har en ganske mild smak av chili. Et godt tips dersom du vil unngå at den blir veldig tynne er å helle den over i en sil, og la en del av tomatsaften renne av. Ha alle ingrediensene over i et en blender og kjør sammen til du har en saus. Ønsker du den litt sterkere, er det ikke noe i veien for å være litt rausere på chilien. Litt koriander hadde sikkert også passet godt i salsaen, men det uteble hos oss denne gangen.

Chilisausen smaker godt til både taco og fajitas. Test den gjerne på en hjemmelaget tacosalat.

Chilisaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 ts 1 sukker

  • 1/2 stk 1/2 lime, saften

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Hell de hermetiske tomatene over i en sil, for å la litt av tomatsaften renne av. Dette gjør du kun om du ønsker en litt tykkere saus.
  • Skrell rødløken og hvitløken. Rødløken deler du opp i store båter. Del chilien i to og skrap ut frøene inni.
  • Ha de hermetiske tomatene, rødløken, hvitløksfeddet, den halve chilien, sukkeret og limesaften i en bolle, og bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Du kan også bruke en foodprosessor til dette om du vil. Smak til med salt og pepper.
  • La sausen stå kjølig frem til servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*