
Nå i den kalde og mørke tiden på året synes jeg det er veldig godt med supper og gryter. De kan enten være fyldige, eller sparke litt ekstra fra seg. Sist ut er en chilisuppe med karbonadedeig, en slags chili con carne i form av suppe. Enkel å lage, og varmer litt ekstra på en kald novemberdag. Har du en gryte som ikke brenner så lett kan du også lage denne som en one pot, det vil si lage chili con carne suppen i en og samme gryte.
Suppen toppet jeg med litt lettrømme og vårløk rett før servering. Tilfeldigvis hadde jeg også noen tortillachips liggende i kjøkkenskapet, som smakte ekstra godt til suppen. Spis den slik den er, eller server den med ris eller brød ved siden av.
Om du er mer glad i gryter enn supper så er det ikke noe i veien for å kutte ned på mengden buljong. Halver mengden og du får en mer grytekonsistens over det hele. Jeg har også flere andre oppskrifter på chili con carne på bloggen om du trenger litt mer inspirasjon. Her er noen utvalgte:
- Enkel chili con carne – perfekt for travle hverdager
- Chili con carne med storfekjøtt
- Chili con pollo (med kylling)
- Chili sin carne med quinoad og linser
Håper du ble inspirert!