Chilisuppe med karbonadedeig

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Chili con carne suppe

Nå i den kalde og mørke tiden på året synes jeg det er veldig godt med supper og gryter. De kan enten være fyldige, eller sparke litt ekstra fra seg. Sist ut er en chilisuppe med karbonadedeig, en slags chili con carne i form av suppe. Enkel å lage, og varmer litt ekstra på en kald novemberdag. Har du en gryte som ikke brenner så lett kan du også lage denne som en one pot, det vil si lage chili con carne suppen i en og samme gryte.

Suppen toppet jeg med litt lettrømme og vårløk rett før servering. Tilfeldigvis hadde jeg også noen tortillachips liggende i kjøkkenskapet, som smakte ekstra godt til suppen. Spis den slik den er, eller server den med ris eller brød ved siden av.

Om du er mer glad i gryter enn supper så er det ikke noe i veien for å kutte ned på mengden buljong. Halver mengden og du får en mer grytekonsistens over det hele. Jeg har også flere andre oppskrifter på chili con carne på bloggen om du trenger litt mer inspirasjon. Her er noen utvalgte:

Håper du ble inspirert!

Chili con carne suppe

4 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: MeksikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 stk 1 rød chili

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 7 dl 7 utblandet oksebuljong

  • 1 ts 1 spisskummen

  • 1 ts 1 oregano

  • 1/2 ts 1/2 kanel

  • 1 ts 1 kakao

  • 1 boks 1 chilibønner

  • 1 ts 1 salt

  • Forslag til tilbehør
  • Tortillachips

  • Lettrømme

  • Vårløk

  • Ris

Fremgangsmåte

  • Rens løk og hvitløk, del chilien i to og fjerne steinene inni. Kutt opp paprika og løk i små terninger, mens hviløk og chili finhakkes.
  • Brun karbonadedeigen eller kjøttdeigen kjapt i en gryte i en klunk med olje. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe tilsetter du og oppkuttet løk, paprika, chili og hvitløk. Fres videre i noen minutter til løk og paprika begynner å bli myk.
  • Lag en liten grop midt i gryten. Ha i tomatpuré i gropen, slik at den freser litt mot bunnen av gryten. Hensikten med dette er å fjerne litt av råsmaken på tomatpuréen, som den gjerne får om den ikke freses først. Det er ikke mange sekundene som er nødvendig.
  • Tilsett en boks med hermetiske tomater, samt utblandet oksebuljong. Ha også i spisskummen, oregano, kanel og kakao, og la suppen koke i 10-15 minutter, slik at smakene får satt seg. Er suppen for tykk kan du spe på med enda mer buljong.
  • Tilsett en boks med chilibønner og smak til med salt.
  • Server chilisuppen med en klatt lettrømme, et dryss vårløk oppskåret i tynne skiver og tortillachips. Du kan også servere ris til om du ønsker. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*