Chunky mangosalsa med mynte

Chunky mangosalsa - Deilig pølsetilbehør

I dag tenkte jeg å vise hvordan man kan lage en enkel mangosalsa, som passer godt både til grillmat og taco. Den er kjapp å lage og kan gjerne lages litt i forkant slik at den får stå og trekke litt smaker frem til resten av maten er ferdig.

Når jeg en sjelden gang skal spise pølse i brød så gjør jeg gjerne litt mer ut av det, og slår til med hjemmelaget pølsebrød og tilbehør som mangosalsa og syltet rødløk. En gresk tzatziki er heller ikke feil, eller en potetsalat med eple.

Chunky mangosalsa

Chunky mangosalsa

Inviter noen gode venner på en skikkelig grillfest og nyt deilige og varme sommerdager i godt selskap, med god mat og drikke.

Håper denne chunky mangosalsaen med mynte faller i smak i årets grillsesong!

Mangosalsa med mynte

Mangosalsa med mynte

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1/4 rødløk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 lime
  • Fersk mynte
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Fjern steinen fra mangoen ved å skjære på langs på hver siden av steinen. Fjern skallet og del mangoen opp i middels store biter. En kvart rødløk renses og skjæres i 3-4 båter, mens chilien deles i to og grovhakkes (fjern steinene i midten).
Steg 2
Ha mangobiter, rødløk, chili, saften av en halv lime og en liten neve med fersk mynte i en matmølle eller foodprosessor. Kjøres sammen i noen sekunder til du har en passe chunky mangosalsa.
Steg 3
Smak til med bittelitt salt og pepper, og la salsaen stå til resten av maten er ferdig.

Den så herlig og forfriskende ut! Er veldig glad i mango!

Du vet at du kan kjøpe oppskåret mango i frysedisken (meny og kiwi ihvertfall). Da slipper du å skjære så mye, og du vet at den er moden. Tror også den er mye billigere enn fersk mango.