Ciabatta med kylling, pesto og mozzarella

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Ciabatta med kylling, mozzarella og pesto

Middagene blir ikke like spennende dersom samboeren er opptatt på ettermiddagstid. Og forrige torsdag var ikke noe unntak. Jeg stekte en kyllingfilet, tok opp litt hjemmelaget pesto fra fryseren, kuttet opp litt grønt, varmet et par ciabattabrød og vipps var middagen ferdig.

Det kunne gått enda kjappere om jeg hadde brukt ferdigstekt kylling, eller om jeg hadde skåren kyllingfileten litt tynnere. På en annen side, samtidig så gav dette et saftig sluttresultat og jeg hadde også god tid til å rydde kjøkken mens kyllingen ble ferdigstekt.

Ta vare på restene. Disse ciabattabrødene med kylling, pesto og mozzarella egner seg også godt i matpakken.

Ciabatta med kylling, pesto og mozzarella

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Middag, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • 2 ss 2 basilikumpesto

  • 2 stk 2 ciabattabrød

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 100 gram 100 mozzarella

  • 1 stk 1 tomat

  • Frisk basilikum

  • Olivenolje, til steking

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader med vanlig over- og undervarme. Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stek den så i litt olje i en varm stekepanne, to-tre minutter på hver side.
  • Legg kyllingfileten over i en smurt ildfastform. Sett inn et steketermometer og la kyllingen ettersteke i ovnen til den har nådd en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen avkjøle i 5-10 minutter etter at den er ferdigstekt, før du skjærer i den.
  • Mens kyllingen steker kan du lage klart resten. Se oppskrift på hjemmelaget pesto dersom du lager den selv.
  • Del ciabattbrødene i to. Ringle litt olivenolje over snittflaten på brødene og stek den i en tørr stekepanne, med snittflaten ned mot platen. Stek brødene får en sprø og gyllen flate. Del hvitløksfeddet i to, og stryk det over det stekte ciabattabrødet.
  • Skjær den stekte kyllingen, mozzarellaen og tomaten i skiver. Smør pestoen utover ciabattabrødene, og legg kylling, tomat og basilikumblader vekselsvis på ciabattabrødet. Legg til slutt over en skive mozzarella.
  • Legg ciabattebrødene over på et bakepapirkledd stekebrett. Gratiner brødet noen minutter under grillen i stekeovnen, til osten smelter. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*