Clafoutis med blåbær

Clafoutis med blåbær høres jo veldig fancy ut, men er i grunn en utrolig enkel dessert. Clafoutis er en fransk ovnsbakt dessert, bestående av en slags pannekakerøre toppet med litt frukt eller bær, som så bakes i ovnen. Pannekakerøren er gjerne litt søt, og man kan gjerne servere den med krem eller is.

Clafoutis

Clafoutis med blåbær

For et par helger siden var jeg nemlig og plukket blåbær. Noe ble til deilige rørte blåbær eller laget jeg blåbærsyltetøy av, noe frøs jeg ned og en liten rest brukte jeg på en blåbærclafoutis. Clafoutisen ble god den, men jeg skulle nok ikke hatt riktig så mye blåbær som jeg hadde (brukte 500 gram). Har derfor justert ned mengden blåbær til 400 gram i oppskriften.

Om du har plukket mye blåbær, så kan du jo prøve deg på en clafoutis med blåbær du også.

Clafoutis med blåbær

Blåbærclafoutis

Ingredienser

  • Clafoutis
  • 400 gram blåbær
  • 3 egg
  • 75 gram sukker
  • 1 ts vanlijesukker
  • 1,5 dl melk
  • 125 gram hvetemel
  • 1/8 ts salt
  • 30 g smeltet smør
  • 0,5 stk sitron
  • Forslag til servering
  • Siktet melis
  • Krem
  • Iskrem

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm ovnen til 220 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Visp sammen eggene i en bolle. Ha i halvparten av melken, deretter sukker, vaniljesukker, mel og salt. Spe i resten av melken, saften av en halv sitron og smeltet smør.
Steg 3
Smør en paiform eller ildfastform. Hell røren i formen, og strø over blåbærene. Sett formen midt i ovnen, og la pannekaken steke i 30-40 minutter, til den fjærer når du trykker på den.
Steg 4
Clafoutis serveres mens den enda er lun, gjerne med litt siktet melis over og med krem eller iskrem. Håper det smaker