• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. august 2020

Clafoutis med blåbær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Clafoutis med blåbær høres jo veldig fancy ut, men er i grunn en utrolig enkel dessert. Clafoutis er en fransk ovnsbakt dessert, bestående av en slags pannekakerøre toppet med litt frukt eller bær, som så bakes i ovnen. Pannekakerøren er gjerne litt søt, og man kan gjerne servere den med krem eller is.

Clafoutis

Clafoutis med blåbær

For et par helger siden var jeg nemlig og plukket blåbær. Noe ble til deilige rørte blåbær eller laget jeg blåbærsyltetøy av, noe frøs jeg ned og en liten rest brukte jeg på en blåbærclafoutis. Clafoutisen ble god den, men jeg skulle nok ikke hatt riktig så mye blåbær som jeg hadde (brukte 500 gram). Har derfor justert ned mengden blåbær til 400 gram i oppskriften.

Om du har plukket mye blåbær, så kan du jo prøve deg på en clafoutis med blåbær du også.

Clafoutis med blåbær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. august 2020
  • 8 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Blåbærclafoutis
Ingredienser
  • Clafoutis
  • 400 gram blåbær
  • 3 egg
  • 75 gram sukker
  • 1 ts vanlijesukker
  • 1,5 dl melk
  • 125 gram hvetemel
  • 1/8 ts salt
  • 30 g smeltet smør
  • 0,5 stk sitron
  • Forslag til servering
  • Siktet melis
  • Krem
  • Iskrem
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm ovnen til 220 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Visp sammen eggene i en bolle. Ha i halvparten av melken, deretter sukker, vaniljesukker, mel og salt. Spe i resten av melken, saften av en halv sitron og smeltet smør.
Steg 3
Smør en paiform eller ildfastform. Hell røren i formen, og strø over blåbærene. Sett formen midt i ovnen, og la pannekaken steke i 30-40 minutter, til den fjærer når du trykker på den.
Steg 4
Clafoutis serveres mens den enda er lun, gjerne med litt siktet melis over og med krem eller iskrem. Håper det smaker

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kokt kveite med sandefjordsmør og agurksalat
Ukemeny – uke 36/2020

Relaterte innlegg

Blåbærsyltetøy
3. september 2020

Blåbærsyltetøy

Rørte blåbær
4. august 2020

Rørte blåbær

Bakt ostekake med blåbær
24. august 2019

Bakt ostekake med blåbær

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales