Coleslaw

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget coleslaw

Coleslaw er et godt og enkelt tilbehør enten det er til burger, pølser eller kjøtt. Coleslaw er kort fortalt en slags kålsalat, hvor finsnittet kål er blandet sammen med en dressing. Det er heller ikke så uvanlig å tilsette revet gulrot, epler, rødkål og/eller ananas.

I helgen stod det elgburger på menyen hos oss, og da synes jeg coleslaw passet ekstra godt oppå burgeren. Den milde salaten passer svært godt sammen med en smakfull burger, og tilfører også mye saftighet til retten.

Synes du også det kan være vanskelig å få brukt opp hodekålen du har kjøpt? Her er noen flere retter med hodekål fra bloggen:

Coleslaw

4 fra 7 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: NederlandskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 hodekål

  • 1 stk 1 gulrot

  • 1 stk 1 eple

  • 2 ss 2 majones

  • 1 dl 1 crème fraîche

  • 1/2 ss 1/2 eplecidereddik

  • 1 ts 1 sukker

  • 1/2 ts 1/2 dijonsennep

  • Salt

  • Kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Bland sammen majones, crème fraîche, eplecidereddik, sukker og dijonsennep i en liten skål.
  • Kutt hodekålen i tynne strimler, skrell gulrot og eple og riv de grovt på et råkostjern. Klem gjerne ut litt av væsken ut av epleraspet, så slipper du at coleslawen blir så soggy når den har stått en stund. Bland raspet sammen med majones-dressingen.
  • Smak til med salt og pepper, sett coleslawen kjølig frem til den skal serveres.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*