Cookies med sjokolade

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Cookies med sjokolade

Hjemmelagede cookies med sjokolade er virkelig fantastisk godt, og kan ikke sammenlignes med de du får kjøpt på butikken. Sett en pakke safarikjeks ved siden av, og den smaker omentrent som støv om du sammenligner kjeksene.

Denne oppskriften på cookies med sjokolade fort kan bli en favoritt (du er herved advart), for det er vanskelig å bare spise en eller to kjeks når man først er i gang. Nyt de med en god kopp kaffe eller te, eller dypp de i et glass med kaldt melk om du foretrekker.

Kjeksene er ellers enkle å lage, og deigen kan både fryses ned og oppbevares innpakket i kjøleskapet et par uker. Da har du nystekte cookies med sjokolade bare minutter unna dersom du skulle få uventet besøk.

Disse sjokoladekjeksene er ikke så ulik oppskriften på amerikanske cookies, som jeg tidligere har publisert. Men disse inneholder litt mer sjokolade, og også brunt sukker som gir en litt rundere karamellisert smak. Om du synes det er godt med litt havre i kjeksen, så kan du sjekke ut denne oppskriften på havrekjeks med sjokolade.

Håper du ble inspirert til å teste ut oppskriften!

Nydelige cookies med sjokolade

4 fra 2 vurderinger
Type rett: KjeksNivå: Enkel
Antall

24

kjeks
Tilberedning + hvile

1

time 
Steketid

12

minutter

Ingredienser

  • 100 gram romtemperert smør eller margarin

  • 125 gram sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 1 stk middels stort egg

  • 250 gram hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/4 ts salt

  • 200 gram sjokolade

Fremgangsmåte

  • Visp sammen smør, hvitt sukker og brunt sukker. Jeg bruker den “myke” varianten av brunt farin, som gir en god karamellisert smak. Se lenke om du er i tvil om hva jeg mener. Bruk en håndvisper til å røre sammen, eller en K-spade til kjøkkenmaskinen.
  • Mens smør og sukker vispes lyst og luftig har du rikelig tid til å gjøre forberedelser. Mål opp og bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Sjokoladen hakkes grovt eller fint, avhengig av om du vil ha store eller små biter av sjokolade. Jeg liker det best når det er litt store biter, så blir det en ekstra bonus hver gang man biter over en sjokoladebit.
  • Når smøret er ferdigvispet kan du tilsette ett egg, og blander godt. Sikt i melblandingen og vend det sammen med en slikkepott. Bland til slutt inn sjokoladebitene.
  • Rull deigen til en pølse, pakk den i en pose eller plastfolie, og legg den i kjøleskapet. La den hvile i 30 minutter eller lengre. Deigen tåler å ligge i ukesvis i kjøleskapet, og kan stekes etter hvert som behovet melder seg.
  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skjær pølsen opp i skiver, som legges utover to bakepapirkledde stekebrett. Klem de lett utover. Mine kjeks ble litt mindre, dvs rett over 30 gram og med en diameter på rundt 6 cm. Totalt fikk jeg 24 sjokoladecookies. Du må gjerne lage de litt større om du ønsker, men du vil naturlig nok også få færre kjeks da.
  • Stek ett brett av gangen, midt i ovnen i 12-15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og avhengig av størrelse og tykkelse på kjeksene. Et godt tips er å se når de begynner å få litt farge rundt.
  • Avkjøles på rist. Håper de smaker!

Notater

  • Oppbevar kjeksene i en tett boks i romtemperatur. Ferske kjeks er aller best, så oppbevar gjerne deigen innpakket i kjøleskapet frem til besøket er på vei.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*