Cottage cheese-pannekaker

Frokostpannekaker med rømme og rørte bær

Pannekaker til frokost er slett ikke uvanlig hjemme hos oss, og i dag ble det servert cottage cheese-pannekaker. Pannekaker er liksom litt ekstra helgeluksus, samtidig som det ikke krever så mye innsats. Du hiver sammen røren på ca 10 minutter, lar røren stå i ca 20 minutter, og steker røren til 6 små fine pannekaker.

Cottage cheese-pannekaker

Server nystekte cottage cheese-pannekaker ønsket tilbehør. Selv nøt jeg pannekakene med litt nyrørt blåbær, og en liten klatt med ekstra lettrømme (drømmelett), helt nydelig. Sjekk gjerne noen av mine andre pannekakeoppskrifter her på bloggen. Det er noe mel i denne oppskriften, men fra før av har jeg også publisert en oppskrift på glutenfrie pannekaker.

Håper det smaker!

Pannekaker med cottage cheese

Cottage cheese pannekaker

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 dl melk
  • 1/2 boks mager cottage cheese
  • 2 ss honning
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 4 ss mel (hvete eller spelt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha egg, cottage cheese, honning, vaniljesukker og salt i en bolle. Bruk en stavmikser eller foodprosessor og kjør det sammen i noen sekunder til at du er kvitt klumpene fra cottage cheesen.
Steg 2
Tilsett mel (jeg brukte fullkornshvetemel) og visp det sammen. Spe med melken til du har fått en fin konsistens på pannekakerøren.
Steg 3
La røren stå og svelle i ca 20 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
Steg 4
Stek røren til 6 små pannekaker. Bruker du en stekepanne med non stick-belegg behøver du omentrent ikke å smøre pannen.