Curry med steinbit

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Curry med steinbit

Jeg går aldri lei av en deilig curry, og en hjemmelaget curry med steinbit er ikke feil. Denne gangen laget jeg også karripastaen helt selv, i grunn mye enklere enn du skulle tro. Tar du ikke deg bryet så kan du også kjøpe ferdig karripasta på butikken. Det finnes ikke en fasit på hva en karripasta skal inneholde, og noen er sterkere enn andre, så det kan være lurte å smake seg frem til riktig mengde.

Du trenger så klart ikke bruke akkurat steinbit i denne oppskriften. Torsk, sei og annen fisk kan også fint brukes. Steinbit er derimot en svært robust fisk, og tåler godt både koking og steking uten at den faller fra hverandre.

Er du på utkikk etter litt ny inspirasjon, en kjapp og forholdsvis sunn fiskerett? Test ut en fiskecurry med steinbit!

Fiskecurry med steinbit

Curry med steinbit

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 600 gram steinbitfilet

  • 4 stk vårløk

  • 1/2 stk fennikel

  • 2 ss rød karripasta

  • 1 ts sukker

  • 1 ss asiatisk fiskesaus

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 100 gram aspargesbønner

  • 1 neve usaltede peanøtter

  • Olje til steking

  • Lime

  • Tilbehør
  • Ris

  • Lime

Fremgangsmåte

  • Start med å koke ris etter anvisning på pakken.
  • Kutt opp vårløken i tynne skiver, og fennikelen i strimler. Del gjerne også opp steinbiten i passe store biter (cirka 3×5 cm) og legg den til side.
  • Fres karripasta i litt olje i en varm panne i et par minutter. Tilsett så kokosmelk, fiskesaus, sukker, oppskåret fennikel og vårløk. Hold gjerne igjen litt av en grønne vårløken, slik at du kan drysse over de helt til slutt. La curryen koke i cirka 5 minutter og smak deg gjerne frem til eventuelt mer salt.
  • Skyll og del aspargesbønnene i to og ha de i pannen. Legg også biter av steinbit i pannen, slik at de blir godt dekket. Legg på et lokk og la curryen koke i 10-15 minutter, til steinbiten er kokt gjennom. Har du ikke et lokk kan det være en god idé å snu fisken underveis, slik at du får den kokt også på oversiden.
  • Skvis over lime rett før servering og dryss over hakkede peanøtter. Server fiskecurryen med ris og noen båter lime. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*