Curry med strimlet svin

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Curry med strimlet svin

Det kan aldri bli for mange curry-oppskrifter, og denne er intet unntak. I dag tenkte jeg nemlig å dele en oppskrift på curry med strimlet svin. En enkel og god hverdagsgryte som kan lages på under halvtimen. Til forskjell fra mange av de andre oppskriftene på bloggen så har jeg denne gangen brukt gul karripasta.

Om du ikke får tak i gul karripasta så kan også rød eller grønn karripasta brukes. Men vær obs på at disse gir et helt annet smaksbilde på retten.

Svinet i denne oppskriften kan erstattes med kylling om du ønsker, og du må heller ikke være redd for å bruke andre grønnsaker.

Er du glad i en hjemmelaget curry? Her er flere curryoppskrifter fra bloggen:

Curry med strimlet svin

5 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin

  • 1 stk gul løk

  • 1 ss finhakket frisk ingefær

  • 2 ss gul karripasta

  • 5 dl lett kokosmelk

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 pakke pakke sukkererter

  • 1 stk rød paprika

  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)

  • Salt

  • Pepper

  • 65 gram spinat

  • Tilbehør
  • Byggris

Fremgangsmåte

  • Skjær indrefileten i strimler.
  • Gjør klar grønnsakene. Rens og kutt opp løk i smått, skrell og finhakk ingefær. Legg til side. Skrell gulrøttene og del de opp i skiver. Sukkerertene deles i to, og paprikaen i strimler.
  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Brun svinet kjapt i en varm panne, til det har fått en fin stekeskorpe. Legg det til siden.
  • Surr så finhakket løk og ingefær i en god klunk med olje, på middels høy varme. Etter noen minutter tilsetter du også den gule karripastaen og lar den frese videre et lite minutt før du også tilsetter kokosmelken og gulrøttene.
  • La koke noen minutter før du så har i sukkererter, paprika, fiskesaus og det stekte kjøttet. La trekke noen minutter, og smak så til med salt og pepper.
  • Bland inn et par never spinat og server currygryten sammen med byggris idet spinaten begynner å falle sammen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Monica Persson

    Nydelig og balansert rett! Brukte kylling i stedet for i denne. Hadde litt mer gul curry også, da styrken på typene kan variere. Vellykket måltid!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*