Currygryte med kikerter

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Currygryte med kikerter

Jeg tester med jevne mellomrom ut kjøttfrie middager, og jeg skal innrømme at jeg kan enda flinkere til å spise mer vegetarvennlig mat og til å fronte dette på Det glade kjøkken. Når det kommer til kjøttfrie middager så er det særlig to ting jeg er opptatt av; at de skal mette og at de må være proteinrike selv om de er kjøttfrie. Så klart må det også smake godt, men det gjelder jo all mat jeg lager.

I dag har jeg laget en currygryte med kikerter og linser. Den ble skikkelig god, og mettet lenge utover kvelden! Her er det kikertene og de røde linsene som er kilden til proteinene, og sammen med karripasta og kokosmelk så kan denne retten ikke bli feil.

Tips! Bruk en gryte eller høykantet panne når du lager denne retten.

Server currygryten slik den er, eller sammen med en liten salat, ris eller nanbrød. 

Håper oppskriften faller i smak!

Currygryte med kikerter

4.1 fra 91 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 3 cm ingefær

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 boks (250 gram avrent vekt) kikerter

  • 1 boks (230 gram avrent vekt) røde linser

  • Nøytral olje

  • 3 ts rød karripasta

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • 2 dl kokosmelk eller fløte

  • 100 gram sukkererter

  • 3 stk vårløk

  • 1/2 stk lime

  • Salt og pepper

  • Koriander (valgfritt)

  • Tilbehør
  • Ris eller nanbrød

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, så er den klar innen gryten settes på bordet.
  • Skjær opp grønnsakene slik at du har dem klare. Skrell rødløken og skjær den i tynne båter. Skjær paprikaen i halve ringer, skrell og riv ingefæren fint på et råkostjern og skrell og finhakk feddene med hvitløk.
  • Hell av vannet av kikertene og linsene og skyll de i et dørslag.
  • Ha nøytral olje i en panne eller gryte og surr oppskåret løk, paprika og ingefær noen minutter til løken begynner å bli myk. Ha så i hvitløken og surr videre litt til. Lag en liten grop i bunnen av gryten eller pannen og fres noen teskjeer karripasta i et par minutter.
  • Tilsett en boks hermetiske tomater, kokosmelk og kok opp. Ha også i kikertene og linsene og la curryen småputre i 5-10 minutter slik at smakene får satt seg.
  • Skyll og skjær sukkerertene i biter og kutt vårløken i tynne ringer. Når gryten nærmer seg serveringsklar skvis jeg i saften fra en halv lime, og har i sukkerertene. La gryten koke et lite minutt, og smak deg frem med salt og pepper.
  • Strø over vårløk og koriander rett før servering. Server currygryten med ris eller nanbrød til.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*