Currygryte med kikerter

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel

Currygryte med kikerter

Jeg tester med jevne mellomrom ut kjøttfrie middager, og jeg skal innrømme at jeg kan enda flinkere til å spise mer vegetarvennlig mat og til å fronte dette på Det glade kjøkken. Når det kommer til kjøttfrie middager så er det særlig to ting jeg er opptatt av; at de skal mette og at de må være proteinrike selv om de er kjøttfrie. Så klart må det også smake godt, men det gjelder jo all mat jeg lager.

I dag har jeg laget en currygryte med kikerter og linser. Den ble rett og slett skikkelig god, og mettet lenge utover kvelden! Her er det kikertene og de røde linsene som er kilden til proteinene, og sammen med karripasta og kokosmelk så kan denne retten ikke bli feil.

Tips! Bruk en gryte eller høykantet panne når du lager denne retten.

Server currygryten slik den er, eller sammen med en liten salat, ris eller nanbrød. Håper oppskriften faller i smak!

Currygryte med kikerter

4 fra 10 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 ss revet ingefær

  • 3 ts rød karripasta

  • 1 boks (400 gram) hermetisketomater

  • 2 dl kokosmelk

  • 1/2 stk lime

  • 1 boks røde linser

  • 1 boks kikerter

  • 75 gram sukkererter

  • 3 stk vårløk

  • Koriander

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å skjære opp grønnsakene slik at du har de klare. Rødløken renskes og deles i tynne båter, paprikaen vaskes og kuttes i små strimler, hvitløk finhakkes og ingefær renskes og rives/finhakkes.
  • Ha litt nøytral olje i en panne eller gryte og surr de oppkuttede grønnsakene (løk, paprika og ingefær) noen minutter til løk og paprika begynner å bli myk. Lag en liten grop i bunnen av gryten eller pannen og fres noen teskjeer karripasta i et par minutter.
  • Tilsett så en boks hakkede tomater, kokosmelk og saften av en halv lime og kok opp. Skyll de røde linsene i et dørslag og ha de i gryten. La det hele småputre i 5-10 minutter slik at smakene får satt seg.
  • Hell av vannet av kikertene og skyll også de i et dørslag. Vask og del sukkerertene i to, kutt vårløken i tynne skiver, og snitt litt koriander. Årsaken til at jeg venter med å ha kikertene og sukkerertene i gryten er fordi jeg vil helst at sukkerertene fortsatt skal ha litt spenst i seg, og kikertene vil jeg ha mest mulig hele.
  • Når gryten nærmer seg ferdigkokt har jeg i kikertene og de oppskårede sukkerertene, og lar gryten koke videre et par minutter. Nå kan du også smake deg frem med salt og pepper.
  • Strø over vårløk og koriander rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*