Daimiskake med margengsbunn

Lages på: Mer enn 6 timer Nivå: Enkel
Daimiskake

I går hadde jeg en liten avstemning på Instastory, hvor følgerne mine kunne bestemme om jeg skulle  legge ut en oppskrift på daimiskake med marengsbunn eller et spekefat? Det så lenge ut til å bli et dødt løp, men til slutt så var det altså denne daimiskaken med marengsbunn som gikk av med seieren. Kaken ble laget i anledning av at vi hadde middagsbesøk for en uke siden, og gjett om den fikk mye skryt. Jeg tror faktisk alle sammen forsynte seg flere ganger av kaken.

Daimiskake har bestandig vært en av kakefavorittene mine, helt siden jeg var barn. Jeg pleier vanligvis å lage mandelbunn til kaken, men denne gangen ble det daimiskake med marengsbunn. En nydelig kake som passer særlig godt nå om sommeren.

Oppskrift: Daimiskake med mandelbunn

Når du lager marengs er det utrolig viktig at det ikke kommer noen noen plommer i eggehvitene. Selv det minste fnugget av eggeplommer vil ødelegge marengsen. Det er også viktig at kjøkkenredskapene du bruker er helt rene og frie for fett. Ofte pleier jeg å gni bollen med litt sitron før jeg går i gang for å være sikker på at alt fettet er nøytralisert.

Daimiskake med marengsbunn og kaffekrem

Håper daimiskaken faller i smak!

Daimiskake med margengsbunn

3 fra 51 vurderinger
Type rett: Bakst, Kaker
Antall

1

iskake
Totalt

6

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Marengsbunn
  • 3 stk 3 eggehviter

  • 175 gram 175 sukker

  • 2 ts 2 maizena

  • 1 ts 1 hvitvinseddik

  • Daimiskrem med kaffe
  • 5 dl 5 kremfløte

  • 3 stk 3 store eggeplommer

  • 150 gram 150 finkornet sukker

  • 2,5 pakke 2,5 doble daim

  • 1 ss 1 sterk kaffe

  • Pynt
  • 1/2 pakke 1/2 doble daim

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 130 grader.
  • Start med å lage marengsbunnen. Skill plommene fra eggehvitene, og sett de til side. De skal du bruke når du lager kremen senere. Pisk eggehvitene til du har myke topper. Tilsett så litt av sukkeret av gangen. Start med en liten spiseskje, og pisk til sukkeret er pisket godt inn i eggehvitene. Tilsett en ny spiseskje sukker og pisk videre. Fortsett slik til at du har pisket inn all sukkeret i marengsen. Det skal ikke være hele sukkerkorn i marengsen.
  • Sikt i maizena og tilsett hvitvinseddiken. Vendes forsiktig inn ved hjelp av en slikkepott.
  • Kle en rund springform med bakepapir langs kanten rundt. Formen bør være cirka 22-24 cm i diameter. Stek så marengsen på varmluft i 1 time og 15 minutter. Skru så av ovnen, sett døren på gløtt, og la marengsbunnen stå i ovnen til den er helt avkjølt.
  • Når bunnen er avkjølt kan du gå i gang med daimiskremen. Hakk opp daimen, og lag klar veldig sterk kaffe. Daimen som skal brukes til pynt på kake kan du også hakke opp og sette til side. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Visp inn kald kaffe. I en annen bolle pisker du kremfløte til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Tilsett så hakket daim og vend det forsiktig inn. Opplever du at kremen blir litt tynn, så kan du sette kaken i en springform (gjerne litt større enn bunnen) og ha kremen over. Alternativt kan du også sette kremen litt i fryseren til den er litt stivere, men pass på at du ikke glemmer den.
  • Fjern kakeformen og bakepapiret fra marengsbunnen. Fordel daimkremen utover marengsbunnen. Strø over resten av daimen og sett kaken i fryseren i minst 5-6 timer.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Pga hvitvinseddiken blir ikke bunnen tørr, den får en bløt kjerne inni.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*