
I går hadde jeg en liten avstemning på Instastory, hvor følgerne mine kunne bestemme om jeg skulle legge ut en oppskrift på daimiskake med marengsbunn eller et spekefat? Det så lenge ut til å bli et dødt løp, men til slutt så var det altså denne daimiskaken med marengsbunn som gikk av med seieren. Kaken ble laget i anledning av at vi hadde middagsbesøk for en uke siden, og gjett om den fikk mye skryt. Jeg tror faktisk alle sammen forsynte seg flere ganger av kaken.
Daimiskake har bestandig vært en av kakefavorittene mine, helt siden jeg var barn. Jeg pleier vanligvis å lage mandelbunn til kaken, men denne gangen ble det daimiskake med marengsbunn. En nydelig kake som passer særlig godt nå om sommeren.
Oppskrift: Daimiskake med mandelbunn
Når du lager marengs er det utrolig viktig at det ikke kommer noen noen plommer i eggehvitene. Selv det minste fnugget av eggeplommer vil ødelegge marengsen. Det er også viktig at kjøkkenredskapene du bruker er helt rene og frie for fett. Ofte pleier jeg å gni bollen med litt sitron før jeg går i gang for å være sikker på at alt fettet er nøytralisert.

Håper daimiskaken faller i smak!
Pga hvitvinseddiken blir ikke bunnen tørr, den får en bløt kjerne inni.