Daimiskake

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Daimiskake

Mammas oppskrift på daimiskake altså, her snakker muligens om verdens beste daimiskake! Så klart helt subjektivt, men jeg kan med hånden på hjertet si at dette er den beste iskaken jeg vet om. Jeg har vokst opp med denne kaken, og til jul har ikke mamma bare pleid å lage én daimkake, men laget et par når hun først var i gang. I senere tid har jeg fått gleden av å servere denne kaken selv, og den får skryt gang etter gang.

Hjemme kaller vi for øvrig denne for daimkake, men jeg ser at det er en annen kake (ikke iskake) som heter det. Har derfor i denne oppskriften skrevet daimiskake for at det ikke skal være noen tvil om hva slags kake det er.

Verdens beste daimiskake

Jeg har tidligere også publisert en oppskrift på daimiskake med marengsbunn, som er svært populære blant dere lesere. Og om du ønsker litt mer kakeinspirasjon nå som det nærmer seg påske, så kan jeg også anbefale denne appelsinkaken med sjokolade eller brownies med oreokrem.

Lurer du på hva du kan bruke de ekstra eggehvitene til? Hva med å lage kokosboller(skumboller) eller en deilig sjokolademousse?

Daimiskake (daimkake)

4 fra 30 vurderinger
Type rett: KakerKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Antall

1

kake
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Fryseren

5

timer 

Ingredienser

  • Mandelbunn
  • 200 gram mandler

  • 200 gram sukker

  • 3 stk romtempererte egg

  • Krem
  • 5 dl fløte

  • 3 stk store eggeplommer

  • 150 gram sukker

  • 2 pakker dobbel daim

  • 1 ss svært sterk kaffe

  • Pynt
  • 1 pakke dobbel daim

Fremgangsmåte

  • Start med å mandelbunnen. Sett ovnen på 180 grader vanlig over- og undervarme. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg når du baker. Mens eggedosisen piskes går du i gang med å male mandlene. Om du ikke har en mandelkvern kan du kanskje bruke hakkefunksjonen på stavmikseren, men du vil trolig få en del større biter i bunnen.
  • Vend forsiktig de malte mandlene inn i eggedosisen.
  • Ha røren over i en smurt springform. Stek kaken midt i ovnen i cirka 30-40 minutter. Det er ikke unaturlig at bunnen sprekker opp under steking. Det gjør overhode ingenting, da dette blir skjult under store mengder kaffekrem. Avkjøl bunnen på rist.
  • Gå i gang med kremen når bunnen begynner å bli avkjølt. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Et godt tips er å bruke finkornet sukker, og være tålmodig. Lag ekstra sterk kaffe. Her tyr jeg ofte til pulverkaffe, og lager den kruttsterk. Avkjølt kaffe blandes inn i eggedosisen til slutt.
  • Pisk fløten til krem i en egen bolle, og ha i finhakket daim. Bland eggedosis forsiktig sammen med daimkremen. Bre kremen over kakebunnen. Opplever du at kremen ikke er stiv nok, så kan du sette kaken i en springform (gjerne litt større enn bunnen) og ha kremen over. Du kan også sette kremen litt i fryseren til en er litt stivere, men pass på at du ikke glemmer den. Dryss over litt ekstra daim til pynt avslutningsvis og sett kaken i fryseren.
  • Daimiskaken bør stå minst 4-5 timer i fryseren, men kan gjerne lages dagen i forveien eller enda lengre. Håper den smaker!

Notater

  • Tips! Opplever du at kremen ikke er stiv nok, bruk en springform. Kaken blir litt naken på sidene, men det gjør ingenting.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Kjempegod daimkalke.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*