Daimpinner

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Daimpinner

Daimpinner, brune pinner med daim eller kolakaker med daim – dette kan fort bli en ny julefavoritt! Forrige helg gjorde jeg en vri på oppskriften på kolakaker, reduserte litt av sukkeret og hadde i hakket daim. Resultatet ble nydelige daimpinner, med ekstra karamellsmak fra daimen. Om du vil ha pinnene skikkelig sprøe er det viktig at du ikke understeker deigen, da vil de bli seige.

Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg fra mykitchenstories.se, som hadde en oppskrift på daimsnitter

Oppskriften gir cirka 24 pinner, så være ikke redd for å doble oppskriften om du vil.

Banner - Mat du blir glad av

Daimpinner

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: SmåkakerNivå: Enkel
Porsjoner

1

porsjoner
Tilberedning + hvile

45

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 125 gram romtemperert smør

  • 90 gram finkornet sukker

  • 1 ss sirup

  • 160 gram siktet hvetemel

  • 1 ts natron

  • 1 ts vaniljesukker

  • 120 gram daim (2 pakker dobbeldaim)

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett sirupen til slutt.
  • Bland hvetemelet, natronet og vaniljesukkeret i en skål. Finhakk daisjokoladen. Sikt melet i det piskede smøret, tilsett daimsjokoladen og bland det lett sammen. Her er det viktig at du ikke jobber for mye med deigen, slik at glutenet blir aktivert. Pakk deigen inn i plast og legg den kjølig i 20 minutter.
  • Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Del deigen i to like store emner. Rull hvert emne til avlange pølser og kjevle hver av dem til cirka 3mm tynn leiv. Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek dem i cirka 15 minutter midt i ovnen, til dem blir gylne.
  • Ta stekebrettet ut av ovnen, og skjær i 1,5-2 cm brede stenger mens de er varme. Avkjøles på rist til de er kalde og sprø. Daimpinnene oppbevares i en tett boks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*