Dalgona kaffe

Har du hørt om dalgona kaffe? Om du ikke har det så er det ikke så rart, for inntil en liten uke siden så var det faktisk helt ukjent for meg også.

Dalgona kaffe er en slags iskaffe, et kaffeskum som toppes i et glass med iskald melk, og som lages av kun tre ingredienser. Kaffetrenden oppstod som et fenomen på tjenesten TikTok, og har eksplodert i popularitet over de siste ukene. Nå florerer det av bilder og videoer av ulike varianter av dalgona kaffe, både på Instagram, TikTok og YouTube.

Selv må jeg innrømme at jeg foretrekker sort kaffe, av ordentlig gode kaffebønner. Men så er jeg ikke like stor fan av alle melkbaserte kaffedrikker. Men om du har lyst til å være trendy, og er glad i melkebaserte kaffedrikker, så test ut dalgona kaffe.

Hjemmelaget dalgona kaffe

Som et lite ekstra touch over det hele så rev jeg over litt mørk sjokolade rett før servering. Håper det smaker!

Dalgona kaffe

Dalgona kaffe - iskaffe

Ingredienser

  • 2 ss instant coffe (kaffepulver)
  • 1-1,5 ss sukker
  • 2 ss kokende vann
  • 2 dl melk
  • Istbiter
  • Revet sjokolade (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha kaffepulver, sukker og kokende vann i en liten bolle. Visp sammen med en visp eller stavmikser du du har et kremete skum. Om du synes det er vanskelig å vispe så lite kaffe kan du doble porsjonen. Kaffeblandingen blir lysere og mer kremet jo lengre du visper.
Steg 2
Fyll et lite glass med melk og isbiter. Topp med kaffekremen og riv over eventuell sjokolade. Nytes umiddelbart!