Dansk jordbærkake i langpanne (jordbærkage)

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Dansk jordbærkake

I går hadde jeg med meg en dansk jordbærkake på jobb, og skal si den fikk mange komplimenter av hyggelige kolleger. Dette var en kake bestående av en mazarinbunn, toppet med mascarponekrem og friske jordbær. Det var også et tynt lag sjokolade på kaken, som ikke bare gjorde den ekstra god, men sørger for at kremen ikke trekker ned i kakebunnen.

Denne langpannekaken kan du fint lage dagen i forveien, men det kan være en fordel å vente med å legge på jordbærene til samme dag som den skal serveres.

  • Er du heller på utkikk etter en saftig sjokoladekake i langpanne? Sjekk ut denne kjelesjokoladekaken.

Av navnet forstår du kanskje at dette ikke er en oppskrift jeg har komponert selv. Jeg kom tilfeldigvis over denne kaken her, på bloggen til Madmusen. Jeg fikk umiddelbart lyst til å teste ut denne kaken, og leste deretter noen flere danske matblogger for å se på ulike varianter. Varianten jeg endte opp med selv, ble ikke så langt unna Madmusen sin, men gjorde noen justeringer i oppskriften min (basert på andre oppskrifter jeg leste).

Oppskriften gir en stor langpanne (den som følger ovnen) og gir cirka 35 kakestykker. Avkjøling er ikke en del av den oppgitte tiden.

Håper du fikk lyst til å teste ut denne oppskriften på dansk jordbærkake.

Dansk jordbærkake (jordbærkage)

Dansk jordbærkake i langpanne

5.0 fra 2 vurderinger
Type rett: KakeKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Mengde

1

langpanne
Tilberedning

45

minutter
Steketid

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Mazarinbunn
  • 500 gram romtemperert smør

  • 500 gram finkornet sukker

  • 500 gram marsipan (minst 50% mandler)

  • 12 stk romtempererte egg

  • 175 gram hvetemel

  • 1/2 ts bakepulver

  • Sjokoladelag
  • 200 gram Kokesjokolade (gjerne 55-60% mørk)

  • Krem
  • 500 gram mascarpone

  • 2,5 dl kremfløte

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • 100 gram melis

  • Pynt
  • 1 kurv (500 g) friske jordbær

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Vei opp smøret, del det i terninger og ha det i en bolle. Tilsett sukkeret. Riv marsipanen grovt på et råkostjern og ha den sammen med smøret og sukkeret. Pisk dette lyst/hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin med påmontert K-spade. Beregn 5-7 minutter på denne delen. Har du ikke en kjøkkenmaskin av det kraftigste slaget kan det være en lur idé å starte med å tilsette halvparten av den revede marsipanen. Når den er godt blandet med smøret og sukkeret tilsetter du resten, så blir det ikke like tungt for maskinen.
  • Visp i eggene, bare ett av gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Bland hvetemelet og bakepulveret sammen og sikt det i røren. Vend det sammen med en slikkepott for å unngå å slå luften ut av røren.
  • Hell kakerøren på et bakepapirkledd stekebrett (cirka 30×40 cm). Stek kaken nest nederst i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med en kakepinne mot slutten av steketiden. Kaken er ferdig når det ikke lengre henger kakerøre fast i pinnen. Sjekk gjerne litt ulike steder på kaken. Blir kaken veldig mørk oppå mot slutten av steketiden kan du legge et bakepapir oppå kaken.
  • Mens kaken står i ovnen kan du finhakke kokesjokoladen. Jeg brukte en blanding av mørk (70%) og vanlig dronningsjokolade.
  • Ta ferdigstekte kaken ut av ovnen og la den stå i formen. La den avkjøle seg i 5-10 minutter og strø den finhakkede sjokoladen utover den fortsatt varme kaken. Etter et par-tre minutter kan du bruke en palett (eller en bred kniv eller slikkepott) til å forsiktig stryke sjokoladen utover kaketoppen, etter hvert som den smelter. Her er det viktig at sjokoladen ikke er i store biter. Avkjøl kaken og sett den etter hvert i kjøleskapet.
  • Når kaken er helt avkjølt og kald kan du gå i i gang med å lage kremen og pynte den. Ha mascarpone, kremfløte, melis og vaniljesukker i en bolle. Pisk dette til du har en tykk krem. Bre kremen utover kaken. Skjær jordbærene i to eller fire og legg dem oppå kremen. La kaken stå kjølig frem til servering. Skal du ikke servere kaken samme dag kan det være en fordel å vente med å legge jordbærene på, til rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*