Den beste pizzasausen/tomatsausen?

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Den beste pizzasausen

Ta deg tiden til å lage en ekstra god pizzasaus neste gang du lager pizza, og jeg lover deg at du ikke vil angre. Man skulle kanskje tro at pizzasaus er pizzasaus, og at det ikke er noen forskjell på om man kjøper den ferdig eller lager den selv, men slik er det ikke. Et tips er å bestandig bruke gode råvarer når du lager mat. Kjøp en god olivenolje som tåler varme, fersk basilikum og bruk noen gode hakkede tomater (jeg brukte Mutti). Om du ikke er glad i stangselleri så er det ingenting å frykte. Varmebehandlet stangselleri smaker ikke det samme som rå, og jeg blir overrasket dersom du i det hele tatt kjenner sellerismaken etterpå. Og om du ikke har 30 minutter til overs til å lage pizzasaus, så anbefaler jeg denne varianten som tar rundt 5 minutter.

Ha pizzasausen på en ferdig utkjevlet pizzabunn, ha på litt fersk mozarella og følg på med ønsket topping. Stek pizzaen nederst i ovnen på høyest mulig varme (vanlig over- og undervarme), og gjerne på en pizzastein om du har.

Tomatsausen er også en kjempegod pastasaus. Kok litt pasta, server den med tomatsaus toppet med revet parmesan.

Den beste pizzasausen

Håper du pizzasausen faller i smak!

Den beste pizzasausen/tomatsausen?

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

pizzaer
Tilberedning

10

minutter
Koketid

30

minutter
Totalt

40

minutter

Sett av tiden til å lage en deilig pizzasaus neste gang du lager pizza. Denne oppskriften gir saus nok til ca 4 pizzaer, og jeg pleier å fryse ned resterende til neste gang jeg lager pizza.

Ingredienser

  • 1 gul løk

  • 2 små gulrøtter

  • 1 stangselleri

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 ss olivenolje

  • 2 ss tomatpurè

  • 1 boks (400 gram) hakkede tomater

  • 1 liten neve basilikumblader

  • 1/2 – 1 ts salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Rens løk og skrell gulroten, før de så kuttes opp i smått sammen med stangselleri. Surres så i en god klunk olivenolje. La de surre på medium-lav varme i ca 8-10 minutter til de begynner å bli møre, men ikke brune.
  • Lag en liten grop til tomatpureen og la den frese et par minutter.
  • Ha oppi hakkede tomater og la det hele småkoke i ca 20 minutter. Ha oppi basilikumblader oppi på tampen av koketiden.
  • Lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser eller foodprosesser. Smak til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*