
Ta deg tiden til å lage en ekstra god pizzasaus neste gang du lager pizza, og jeg lover deg at du ikke vil angre. Man skulle kanskje tro at pizzasaus er pizzasaus, og at det ikke er noen forskjell på om man kjøper den ferdig eller lager den selv, men slik er det ikke. Et tips er å bestandig bruke gode råvarer når du lager mat. Kjøp en god olivenolje som tåler varme, fersk basilikum og bruk noen gode hakkede tomater (jeg brukte Mutti). Om du ikke er glad i stangselleri så er det ingenting å frykte. Varmebehandlet stangselleri smaker ikke det samme som rå, og jeg blir overrasket dersom du i det hele tatt kjenner sellerismaken etterpå. Du kan også sjekke ut Det glade kjøkkens pizzasaus om du ønsker en variant uten stangselleri og gulrot. Om du ikke har 30 minutter til overs til å lage pizzasaus, så anbefaler jeg å sjekke ut en oppskrift på pizzasaus uten koking, som tar rundt 5 minutter å lage.
Ha pizzasausen på en ferdig utkjevlet pizzabunn, ha på litt fersk mozarella og følg på med ønsket topping. Stek pizzaen nederst i ovnen på høyest mulig varme (vanlig over- og undervarme), og gjerne på en pizzastein om du har.
Tomatsausen er også en kjempegod pastasaus. Kok litt pasta, server den med tomatsaus toppet med revet parmesan.

Håper du pizzasausen faller i smak!
Hei. Gleder meg til å prøve denne oppskriften! Men det står 1 stangselleri. Er det en stilk eller en hel stangselleri?
Hei Karin
Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Det skal stå 1 stilk stangselleri. Har oppdatert oppskriften nå 🙂
Hei lurer på hvor lenge denne ca. Varer i kjøleskapet?
Hei,
Jeg vil tippe 5-6 dager. Men et gidt tips er å heller fryse den ned om du får en rest til overs, eller blande den inn i en kjøttsaus eller lignende 😊
Kan man bytte ut hermetiske tomater med ferske tomater? Isåfall hvor mange tomater?😋
Beklager jeg ikke fikk svart deg tidligere. Jeg mistenker kanskje at med ferske tomater kan bli litt lite tomatsmak. Min erfaring er gjerne at hermetiske tomater har mye mer smak enn ferske, så klart avhengige av type tomater du bruker da 🙂