
Pizza er fast innslag på helgemenyen hos oss, og den lages så klart fra bunnen av. Forrige helg laget jeg en pizzasaus på slump, som jeg ble utrolig fornøyd med. Jeg startet med en base med sjalottløk, hvitløk, chili og hermetiske tomater. Deretter slumpet jeg meg frem med krydre til jeg finn en aldeles nydelig saus. Pizzasausen lot jeg koke i 30-45 minutter, slik at den både ble tykkere i konsistens og smaken fra krydrene fikk frigjort seg.
Siden jeg ble så fornøyd med pizzasausen jeg laget så måtte jeg jo forsøke å gjenskape sausen denne helgen. Denne gangen var jeg nøye med å notere ned hvor mye av hva jeg tilsatte, slik at jeg kan lage denne mange flere ganger, og ikke minst dele den med deg. Oppskriften holder til 2 mindre pizzaer. Jeg vil på ingen måte kalle dette for en italiensk pizzasaus, men fantastisk god ble den!
Smør pizzasausen utover preferert pizzabunn, enten det er en tradisjonell pizzadeig eller eltefri pizzadeig, og topp den med den toppingen du ønsker. Håper du ble fristet til å forsøke denne oppskriften.