• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. januar 2021

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Det glade kjøkken pizzasaus

Pizza er fast innslag på helgemenyen hos oss, og den lages så klart fra bunnen av. Forrige helg laget jeg en pizzasaus på slump, som jeg ble utrolig fornøyd med. Jeg startet med en base med sjalottløk, hvitløk, chili og hermetiske tomater. Deretter slumpet jeg meg frem med krydre til jeg finn en aldeles nydelig saus. Pizzasausen lot jeg koke i 30-45 minutter, slik at den både ble tykkere i konsistens og smaken fra krydrene fikk frigjort seg.

Siden jeg ble så fornøyd med pizzasausen jeg laget så måtte jeg jo forsøke å gjenskape sausen denne helgen. Denne gangen var jeg nøye med å notere ned hvor mye av hva jeg tilsatte, slik at jeg kan lage denne mange flere ganger, og ikke minst dele den med deg. Oppskriften holder til 2 mindre pizzaer. Jeg vil på ingen måte kalle dette for en italiensk pizzasaus, men fantastisk god ble den!

Det glade kjøkkens pizzasaus

Smør pizzasausen utover preferert pizzabunn, enten det er en tradisjonell pizzadeig eller eltefri pizzadeig, og topp den med den toppingen du ønsker. Håper du ble fristet til å forsøke denne oppskriften.

Det glade kjøkkens pizzasaus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. januar 2021
  • 2 pizzaer
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Pizzasaus fra Det glade kjøkken
Ingredienser
  • 1 sjalottløk
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1/2-1 rød chili (etter ønske)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket rosmarin
  • 1/4 ts tørket timian
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og del den opp i smått. Surr løk og chili på medium varme i en gryte, i en klunk med god olivenolje, til løken er myk.
Steg 2
Ha i en boks med hermetiske tomater (gjerne Mutti), tørket oregano, rosmarin, timian, eplecideredikk og sukker. Kok opp og la sausen koke i 30-45 minutter, til den er redusert. Dette gjør at sausen blir mye mer konsentrert i smaken, blir tykkere, og krydrene får avgitt mye av den gode smaken. Smak til med salt og pepper.
Steg 3
Avkjøl sausen noen minutter. Ha pizzasausen over i en matmølle, foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin saus. Smør pizzasausen utover en fersk pizzabunn, topp det med den toppingen du foretrekker, stek og nyt.

Stikkord

  • Pizza
  • pizzasaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ungarsk gulasj
15 varmende middagsretter

Relaterte innlegg

Hjemmelaget tahini
5. oktober 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget tahini

Helstekt ytrefilet med deilig sjampinjongsaus
31. juli 2020
0 kommentarer

Helstekt ytrefilet med deilig sjampinjongsaus

Biffsnadder med béarnaisesaus
11. april 2020
0 kommentarer

Biffsnadder med béarnaisesaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales