Det glade kjøkkens pizzasaus

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Det glade kjøkken pizzasaus

Pizza er fast innslag på helgemenyen hos oss, og den lages så klart fra bunnen av. Forrige helg laget jeg en pizzasaus på slump, som jeg ble utrolig fornøyd med. Jeg startet med en base med sjalottløk, hvitløk, chili og hermetiske tomater. Deretter slumpet jeg meg frem med krydre til jeg finn en aldeles nydelig saus. Pizzasausen lot jeg koke i 30-45 minutter, slik at den både ble tykkere i konsistens og smaken fra krydrene fikk frigjort seg.

Siden jeg ble så fornøyd med pizzasausen jeg laget så måtte jeg jo forsøke å gjenskape sausen denne helgen. Denne gangen var jeg nøye med å notere ned hvor mye av hva jeg tilsatte, slik at jeg kan lage denne mange flere ganger, og ikke minst dele den med deg. Oppskriften holder til 2 mindre pizzaer. Jeg vil på ingen måte kalle dette for en italiensk pizzasaus, men fantastisk god ble den!

Smør pizzasausen utover preferert pizzabunn, enten det er en tradisjonell pizzadeig eller eltefri pizzadeig, og topp den med den toppingen du ønsker. Håper du ble fristet til å forsøke denne oppskriften.

Det glade kjøkkens pizzasaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Nok til

2

pizzaer
Tilberedning

15

minutter
Koketid

45

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 1 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili (mengde etter ønske)

  • 2 ss olivenolje

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 ts oregano, tørket

  • 1/2 ts rosmarin, tørket

  • 1/4 ts timian, tørket

  • 1 ts eplecidereddik

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ts salt (smak deg frem)

  • 1/4 ts pepper

Fremgangsmåte

  • Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og del den opp i smått. Surr løk og chili på medium varme i en gryte, i en klunk med god olivenolje, til løken er myk.
  • Ha i en boks med hermetiske tomater (gjerne Mutti), tørket oregano, rosmarin, timian, eplecideredikk og sukker. Kok opp og la sausen koke i 30-45 minutter, til den er redusert. Dette gjør at sausen blir mye mer konsentrert i smaken, blir tykkere, og krydrene får avgitt mye av den gode smaken. Smak til med salt og pepper.
  • Avkjøl sausen noen minutter. Ha pizzasausen over i en matmølle, foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin saus. Smør pizzasausen utover en fersk pizzabunn, topp det med den toppingen du foretrekker, stek og nyt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*