Djevelegg

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Djevelegg

Djevelegg er fylte egg, som egner seg godt enten det er til koldtbordet, tapasbordet, frokostbordet eller som en liten siderett. Rettens opphav går visstnok tilbake til det gamle Roma, hvor de ble servert som en krydret forrett.

For å få en litt spicy sting over djeveleggene så tilsatte jeg litt srirachasaus i fyllet. Nydelig godt, men smak deg gjerne frem til riktig mengde chilisaus.

Andre eggeretter som passer fint på frokostbordet:

Djevelegg - fylte egg

Synes du det er vanskelig å koke egg? Slik unngår du at eggene sprekker ved koking. Kok opp vannet og legg egget halvveis nedi det kokende vannet ved hjelp av en skje, med den butte delen på egget pekende opp. La egget ligge slik noen sekunder, før du senker det nedi vannet. Det som skjer er at luften som ligger i den butte delen nå får tid til å sive ut gjennom skallet, før trykket blir for stort i egget, og du unngår at det går i stykker.

Banner - Mat du blir glad av

Djevelegg

5 fra 2 vurderinger
Type rett: SmåretterNivå: Enkel
Porsjoner

12

stk
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 6 stk 6 egg

  • 2 ss 2 majones

  • 1 ss 1 romtemperert smør

  • 1/2 ts 1/2 dijonsennep

  • 1 ss 1 sriracha

  • 1 ss 1 gressløk

  • 1/2 ss 1/2 bladpersille

  • Skvis sitronsaft

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok eggene i 8-10 minutter, til de er hardkokte. Om plommen er litt myk så gjør det ingenting. Avkjøl eggene i kaldt vann.
  • Mens eggene koker kan du gjør klart resten av fyllet. Ha majones, smør, sennep, sriracha, finhakket gressløk og bladpersille i en skål.
  • Når eggene er klare rensker du eggene og deler de i to på langs. Fjern forsiktig eggeplommene uten å ødelegge resten av eggene, enten ved å bruke en teskje eller fingrene.
  • Ha eggeplommene over i skålen med resten, og bruk en visp, gaffel, stavmikser eller matmølle til å lage en jevn kremet konsistens. Smak deg frem med litt sitronsaft, salt og pepper.
  • Ha eggeplommefyllet over i en sprøytepose, eller bruk en skje til å sette fyllet tilbake i de tomme eggehvitene. Strø over litt gressløk og eventuelt litt chilipulver eller paprikapulver for å gjøre de enda mer innbydende. Serveres alene slik de er, som tilbehør til røkelags eller som et innslag på tapasbordet.

Notater

  • Djeveleggene kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, så fremt de står tildekket.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*